Gyors „pizza” szendvicskenyérből

Az egyik este elég későn érkeztem haza, férjem is dolgozott, és az éhes gyerekeimnek nagyon gyorsan kellett vacsorát összedobnom. Szerencsére volt otthon szendvicskenyér, felvágott és zöldség a hűtőben, ketchup és kukoricakonzerv az éléskamrában, így adta magát az ötlet, hogy ezt dobom össze az éhes szájaknak. A gyors „pizza” szendvicskenyérből természetesen köszönőviszonyban sincs a kelt tésztából készült igazival, és természetesen szendvicsnek is hívható, de a gyerekeim mégis kitörő örömmel fogadták, amikor azt mondtam, egy gyors „pizzát” kapnak vacsorát.

Hozzáadta:, 25.11.2016
Kategória: Főételek
Gyors „pizza” szendvicskenyérből

Hozzávalók

szeletelt szendvicskenyér
ketchup
szalámi, sonka, felvágott…
csiperkegomba (lehetőleg friss, de a konzerv is jó)
kukoricakonzerv
pizzafűszer
reszelt sajt
paprika
paradicsom

Elkészítés menete

  1. Egy vagy két tepsit (mennyiség függvényében) sütőpapírral kibélelünk.
  2. A sütőpapírra rárakjuk a szendvicskenyereket, ketchuppal megkenjük és fűszerezzük.
  3. Erre kerül a felvágott, a gomba (szeletelt friss, vagy a szeletelt és lecsepegtetett konzerv), a szeletelt paprika, szeletelt paradicsom, egy kávéskanálnyi kukorica, a tetejét pedig bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Természetesen a feltétek szabadon variálhatók, ketchup helyett pedig akár majonéz, fokhagymás tejföl, vagy ízlés szerinti kence is használható.
  5. A kenyereket 200 fokon 5-10 percig sütjük.