Gyors szilvás sütemény

A gyors szilvás sütemény receptjével a kezdő szakácsok is megbirkóznak. Nem nagy kihívás az elkészítése, csak pár hozzávaló kell hozzá, viszont a végeredmény, a forró, illatos, puha, gyümölcsös falat mindenkit levesz a lábáról. Természetesen a szilva bármilyen lédús gyümölcsre lecserélhető, így akár minden alkalommal más és más süteménnyel lephetjük meg a családot, vendégeket. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 20.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyors szilvás sütemény

Hozzávalók

Tészta:
1 dbtojás
250 mltej
350 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
5 ev. kanálolaj
Morzsa:
3 ev. kanálvaj
3 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálrétesliszt
1/2 kv. kanálfahéj
Szükségünk lesz még:
szilva

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban eldolgozzuk és kivajazott tepsibe tesszük.
  2. A tésztára rátesszük a félbe vágott és kimagozott szilvát, a vágott felével felfelé.
  3. Megszórjuk a morzsával (a hozzávalókat elkeverjük, majd rámorzsoljuk a tészta tetejére), 180 fokon aranyszínűre sütjük.