Gyors tejfölös lángos
Talán az egyik leggyorsabb lángosrecept, amivel találkoztam. Ízvilágában teljes mértékben visszaköszön a nyár, a hangulat, finom, kívül ropogós, belül puha, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tésztájába egy kevés szódabikarbóna és tejföl is kerül, a frissel megsütött lángost pedig úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk. Ez lehet fokhagyma, tejföl, ketchup, tartár, na és az elmaradhatatlan reszelt sajt. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.5.2018
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
500 gbúzafinomliszt
150-180 gtejföl
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
42 gélesztő
260 mltej
1/4 kv. kanálsó
1 ev. kanálkristálycukor
- Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, egy kanál cukorral elkeverjük, felfuttatjuk.
- A többi hozzávalót elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és tészta állagúvá gyúrjuk. Lefedjük, 30 percig kelesztjük.
- 12 részre osztjuk, mindegyiket cipó alakúra formázzuk, majd bő olajban megsütjük.
- Fokhagymás vajjal vagy csak simán fokhagymával megkenjük, tetejét pedig kedvenc feltétünket tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rychlé žebrácké langoše.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schnelle Langos an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS