Gyors tejfölös lángos

Talán az egyik leggyorsabb lángosrecept, amivel találkoztam. Ízvilágában teljes mértékben visszaköszön a nyár, a hangulat, finom, kívül ropogós, belül puha, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tésztájába egy kevés szódabikarbóna és tejföl is kerül, a frissel megsütött lángost pedig úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk. Ez lehet fokhagyma, tejföl, ketchup, tartár, na és az elmaradhatatlan reszelt sajt. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 16.5.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Gyors tejfölös lángos

Hozzávalók

500 gbúzafinomliszt
150-180 gtejföl
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
42 gélesztő
260 mltej
1/4 kv. kanál
1 ev. kanálkristálycukor

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, egy kanál cukorral elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt és tészta állagúvá gyúrjuk. Lefedjük, 30 percig kelesztjük.
  3. 12 részre osztjuk, mindegyiket cipó alakúra formázzuk, majd bő olajban megsütjük.
  4. Fokhagymás vajjal vagy csak simán fokhagymával megkenjük, tetejét pedig kedvenc feltétünket tesszük.