TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül
Gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül
Recept Gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha hirtelen vendégek toppannak be, vagy csak megkívánjuk az édességet, de nincs kedvünk túl sokat a konyhában sürgölődni, akkor ez a gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül egy nagyszerű alternatíva. A sütemény lényegét a háztartási keksz, a málna (vagy más gyümölcs), a puding, a tejszínhab és a tejföl adja. Semmi bonyolult sütögetés és konyhai trükk, csupán az elkészített keksz és két féle isteni töltelék rétegezése.

Babu27    ·   10.12.2016

Gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül

Ha hirtelen vendégek toppannak be, vagy csak megkívánjuk az édességet, de nincs kedvünk túl sokat a konyhában sürgölődni, akkor ez a gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül egy nagyszerű alternatíva. A sütemény lényegét a háztartási keksz, a málna (vagy más gyümölcs), a puding, a tejszínhab és a tejföl adja. Semmi bonyolult sütögetés és konyhai trükk, csupán az elkészített keksz és két féle isteni töltelék rétegezése.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
háztartási keksz
200 g
tejszínhabpor
300 ml
tej

Töltelék I:

600 g
tejföl
5 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor

Töltelék II:

1 kg
málna
10 ev. kanál
kristálycukor
100 ml
víz
2 csomag
málna ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a málnás tölteléket. Egy edényben elkeverjük a málnát a cukorral, majd feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik, ezután belekeverjük a vízben elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük.
  2. A tejfölt a kristálycukorral és vaníliacukorral alaposan elkeverjük.
  3. A kekszeket egy forma aljára tesszük, erre kerül egy réteg málnás, majd egy réteg tejfölös krém.
  4. Elkészítjük a tejszínhabot. Ehhez a tejhez hozzáadjuk a tejszínhabport és habbá verjük. Vigyázat, minden tejszínhabpor elkészítéséhez más-más mennyiségű tej kellhet, a pontos tej mennyisége a csomagoláson szerepel. A tejszínhabbal megkenjük a süteményt, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A süteményt felvágjuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása