Gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül

Recept Gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha hirtelen vendégek toppannak be, vagy csak megkívánjuk az édességet, de nincs kedvünk túl sokat a konyhában sürgölődni, akkor ez a gyors tejszínhabos málnás sütemény, sütés nélkül egy nagyszerű alternatíva. A sütemény lényegét a háztartási keksz, a málna (vagy más gyümölcs), a puding, a tejszínhab és a tejföl adja. Semmi bonyolult sütögetés és konyhai trükk, csupán az elkészített keksz és két féle isteni töltelék rétegezése.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

600 gháztartási keksz
200 gtejszínhabpor
300 mltej

Töltelék I:

600 gtejföl
5 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvaníliacukor

Töltelék II:

1 kgmálna
10 ev. kanálkristálycukor
100 mlvíz
2 csomagmálna ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először elkészítjük a málnás tölteléket. Egy edényben elkeverjük a málnát a cukorral, majd feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik, ezután belekeverjük a vízben elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd kihűtjük.
  2. A tejfölt a kristálycukorral és vaníliacukorral alaposan elkeverjük.
  3. A kekszeket egy forma aljára tesszük, erre kerül egy réteg málnás, majd egy réteg tejfölös krém.
  4. Elkészítjük a tejszínhabot. Ehhez a tejhez hozzáadjuk a tejszínhabport és habbá verjük. Vigyázat, minden tejszínhabpor elkészítéséhez más-más mennyiségű tej kellhet, a pontos tej mennyisége a csomagoláson szerepel. A tejszínhabbal megkenjük a süteményt, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A süteményt felvágjuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás