Gyors Tiramisu golyók, sütés és főzés nélkül

Recept Gyors Tiramisu golyók, sütés és főzés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Szinte még dolgozni se kell ezekkel a tökéletes gyors Tiramisu golyókkal. Csak össze kell állítania tésztát és megformázni a golyókat. A kávé, csokoládé, mascarpone, por állagra tört piskóta adja az alapot egy kevés vanília ízű krémporral, majd az egészet csokiöntetbe mártjuk. A csokiöntetet magunk is elkészíthetjük egy tábla csokoládéból és egy kevés margarinból, de a bolti is tökéletes, sőt, gyorsabb megoldás. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 csomagpiskóta (kb. 250 g)
120 gcsokoládé
100 mlerős kávé
1 csomagkrémpor (vaníliás ízű, főzés nélküli)
2 ev. kanálinstant kávé
250 gmascarpone

Szükségünk lesz még:

csokiöntet – olvasztott étcsokoládé, egy kevés margarinnal

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A piskótát por állagúra törjük, hozzáadjuk a krémport és a két evőkanál instant kávét. Elkeverjük.
  2. 100 ml forró kávéban feloldunk 120 g csokoládét, elkeverjük és hozzáadjuk a piskótás alaphoz. Belekeverjük a mascarpone sajtot is (akár lágy túróra vagy natúr krémsajtra is cserélhetjük), eldolgozzuk. Kézi robotgéppel határozottan gyorsabban megy a munka!
  3. A masszából megformázzuk a lágy golyókat, ezután hűtőszekrénybe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Miután a golyók már kellőképp hidegek, a massza szépen összeállt, csokiöntetbe mártogatjuk.
  4. Örömmel elfogyasztjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás