Gyors töltött leveles tészta, vacsorának vagy ebédnek

A leveles tészta előkelő helyet foglal el a konyhám sokat használt alapanyagai közt. Nem kell bíbelődni a tészta elkészítésével, így nagyon gyorsan varázsolható édes vagy sós fogás az asztalra. A gyors töltött leveles tészta, vacsorának vagy ebédnek egy tényleg nagyon egyszerű és ötletes fogás. A tésztát csak ki kell csomagolni, ki kell teríteni, és már csak meg kell kenni a szósszal, megszórni a szalonnával, kolbásszal, hagymával és sajttal, és lényegében el is készültünk. A hűtőben lévő „maradékok” is felhasználhatók a recepthez, az eredmény pedig az egyszerűség ellenére kiváló és ízletes.

Hozzáadta:Viki78, 8.4.2017
Kategória: Főételek, Szilveszter és Újév
Gyors töltött leveles tészta, vacsorának vagy ebédnek

Hozzávalók

1 csomagleveles tészta
100 gszalonna
100 gkolbász
1 dbvöröshagyma
250 ml5tejföl
250 gsajt
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint petrezselyemzöld
2 gerezdfokhagyma
1 dbtojás sárgája

Elkészítés menete

  1. A szalonnát és kolbászt felkockázzuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és elkeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A közepét megkenjük a fokhagymás-tejfölös szósszal, rátesszük a szalonnát, a vöröshagymát és megszórjuk a sajttal. Ráhajtjuk a tészta al felét, ezt is megkenjük a szósszal, rászórjuk a kolbászt, hagymát és sajtot.
  5. A tészta szélét megkenjük egy tojás felvert sárgájával, majd ráhajtjuk a tészta jobb felét. Szépen lenyomjuk a szélét, hogy a tészta egymásra ragadjon, végül a felszínét megkenjük a tojássárgával.
  6. A tésztát 160 fokon aranyszínűre sütjük. A tetejét megkenjük a maradék szósszal és tálaljuk. Jó étvágyat!