Gyors töltött leveles tészta, vacsorának vagy ebédnek

Hozzáadta: Viki78, 8.4.2017
Kategória: Ünnepek, Szilveszter és Újév, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Tészták, Leveles tészta
A leveles tészta előkelő helyet foglal el a konyhám sokat használt alapanyagai közt. Nem kell bíbelődni a tészta elkészítésével, így nagyon gyorsan varázsolható édes vagy sós fogás az asztalra. A gyors töltött leveles tészta, vacsorának vagy ebédnek egy tényleg nagyon egyszerű és ötletes fogás. A tésztát csak ki kell csomagolni, ki kell teríteni, és már csak meg kell kenni a szósszal, megszórni a szalonnával, kolbásszal, hagymával és sajttal, és lényegében el is készültünk. A hűtőben lévő „maradékok” is felhasználhatók a recepthez, az eredmény pedig az egyszerűség ellenére kiváló és ízletes.
Hozzáadta: Viki78, 8.4.2017
Kategória: Ünnepek, Szilveszter és Újév, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Tészták, Leveles tészta
ALAPANYAGOK
- A szalonnát és kolbászt felkockázzuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A tejfölt sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és elkeverjük.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
- A tésztát 160 fokon aranyszínűre sütjük. A tetejét megkenjük a maradék szósszal és tálaljuk. Jó étvágyat!