TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Gyors töpörtyűs pogácsa kelt élesztős tésztával, mégis kelesztés nélkül.
Gyors töpörtyűs pogácsa kelt élesztős tésztával, mégis kelesztés nélkül.
Recept Gyors töpörtyűs pogácsa kelt élesztős tésztával, mégis kelesztés nélkül.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű pogácsarecept, mégis különleges. Ha kevesebb az időm, akkor nem kelesztem a tésztát, hanem ezt a megoldást választom.

TopPetra TopPetra    ·   28.10.2023

Gyors töpörtyűs pogácsa kelt élesztős tésztával, mégis kelesztés nélkül.

Egyszerű pogácsarecept, mégis különleges. Ha kevesebb az időm, akkor nem kelesztem a tésztát, hanem ezt a megoldást választom.

55 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
350 g
búzafinomliszt
35 g
sertészsír
15 g
élesztő
200 ml
tej
2 evőkanál
fehérbor
2 kávéskanál
250 g
darált töpörtyű
1 db
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, olvasztott vajat, fehérbort, maradék tejet, sót és élesztőt tésztává dolgozzuk.
  3. A kapott tésztát kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagra, rákenjük a darált töpörtyűt, felcsavarjuk, félbe hajtjuk, fóliába csomagoljuk. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük. A pihentetést követően a tésztát kinyújtjuk, majd megismételjük a hajtogatást és pihentetést.
  4. A második kör után a tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét rácsszerűen bevagdossuk, kiszaggatjuk a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 15 percig pihentetjük.
  5. 15 perc elteltével 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása