Gyümölccsel töltött túrógombóc

Ilyenkor, a nagy melegekben az édes finomságokat egyszerűen nagyon kívánom! Na nem ám a túlságosan édes édességeket, hanem a túrógombócot! Egyik nagy kedvencem a gyümölccsel töltött túrógombóc, olvasztott vajjal és mákkal megszórva! A gyümölcs ízlés dolga, akár barack, eper, szilva, áfonya is kerülhet a finom tésztába. A kész gombócokat olvasztott vajjal és mákkal szórtam meg, de a pirított morzsa és tejföl párosa is verhetetlen.

Recept Gyümölccsel töltött túrógombóc

Hozzávalók

Hozzávalók:
2 dbtojás
1 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
125 gvaj
375 gtúró
csipet só
20 dkgrétesliszt
1 ev. kanálvanília ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:
gyümölcs töltéshez – ízlés szerint
mák szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a csipet sót és addig dolgozzuk, amíg szép, habos nem lesz a keverék.
  2. Akkor keverjük hozzá a túrót, a lisztet és a pudingport. Tészta állagúvá dolgozzuk, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Én a tésztát vagy este készítem (így egy éjszakát pihen a hűtőben), vagy korán reggel (így is tudom pár órát pihentetni).
  4. A tésztából kis adagokat szakítok ki, majd belecsomagolom a gyümölcsöket: barack, eper, áfonya, szilva...
  5. A gombócokat forrásban lévő vízbe tesszük. Miután felúsztak a víz felszínére, elkészültek.
  6. A tetejét olvasztott vajjal, mákkal szórjuk meg.

 

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának.

Forrás: Vaření s Tomem