Gyümölcsbefőtt hosszú téli estékre

szeretem a nyári és kora őszi gyümölcsök kavalkádját, és igazság szerint télen sem szeretnék megválni tőle. Ilyenkor veszem elő ezt a jól bevált receptet, és télire mindig elteszek pár üveg gyümölcsbefőttet. Nem a megszokottat, ugyanis kevert gyümölcsöket használok, minden színben, ízben és formában. Tartósítószert nem használok, az üvegekbe pedig csak az íz kedvéért 1 evőkanál rum is kerül. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 2.10.2018
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcsbefőtt hosszú téli estékre

Hozzávalók

Gyümölcs:
málna
kiwi
sárgadinnye
sárgabarack
nektarin
Öntet:
2 l víz
1 kg cukor
ízlés szerint rum

Elkészítés menete

 

  1. A gyümölcsöket megmossuk, előkészítjük, kedvünk szerint feldaraboljuk vagy felszeleteljük.%1
  2. Az üvegeket jó alaposan kimossuk, fertőtlenítjük, majd alaposan megtöltjük a gyümölcsökkel. Mindegyik üveghez 1 evőkanál rumot adunk.
  3. A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk. Kihűtjük, majd felöntjük vele a gyümölcsöket.%2%3
  4. Az üvegeket szorosan lezárjuk, fazékba tesszük. Hogy ne koccanjanak össze, konyharuhát vagy rongyot teszünk közéjük. Az edényt hideg vízzel felöntjük (lepje el az üvegeket), lefedjük és elkezdjük melegíteni.
  5. Forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután az üvegeket kivesszük, 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, visszafordítjuk, kendővel lefedjük.%4
  6. Miután kihűlt, megjelöljük, díszítjük és mehet is az éléskamrába.%5