Gyümölcsbefőtt hosszú téli estékre

Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2018
Kategória: Lekvárok, befőttek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Savanyúságok, sós mártások, Kivi
KÜLDÖTT KÉPEK
szeretem a nyári és kora őszi gyümölcsök kavalkádját, és igazság szerint télen sem szeretnék megválni tőle. Ilyenkor veszem elő ezt a jól bevált receptet, és télire mindig elteszek pár üveg gyümölcsbefőttet. Nem a megszokottat, ugyanis kevert gyümölcsöket használok, minden színben, ízben és formában. Tartósítószert nem használok, az üvegekbe pedig csak az íz kedvéért 1 evőkanál rum is kerül. Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2018
Kategória: Lekvárok, befőttek, Sárgabarack, Gyümölcs szerint, Savanyúságok, sós mártások, Kivi
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Gyümölcs:
málna
kiwi
sárgadinnye
sárgabarack
nektarin
Öntet:
2 l víz
1 kg cukor
ízlés szerint rum
- A gyümölcsöket megmossuk, előkészítjük, kedvünk szerint feldaraboljuk vagy felszeleteljük.%1
- Az üvegeket jó alaposan kimossuk, fertőtlenítjük, majd alaposan megtöltjük a gyümölcsökkel. Mindegyik üveghez 1 evőkanál rumot adunk.
- A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk. Kihűtjük, majd felöntjük vele a gyümölcsöket.%2%3
- Az üvegeket szorosan lezárjuk, fazékba tesszük. Hogy ne koccanjanak össze, konyharuhát vagy rongyot teszünk közéjük. Az edényt hideg vízzel felöntjük (lepje el az üvegeket), lefedjük és elkezdjük melegíteni.
- Forrástól számítva 10 percig főzzük. Ezután az üvegeket kivesszük, 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, visszafordítjuk, kendővel lefedjük.%4
- Miután kihűlt, megjelöljük, díszítjük és mehet is az éléskamrába.%5
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Míchané ovoce na dlouhé zimní večery.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mischobst für lange Winterabende einkochen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS