Gyümölcsgolyók sütés nélkül, szárított gyümölcsből

A szárított gyümölcsök elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Nemcsak finomak, hanem finom édességek alapanyagául is szolgálnak. Ilyen nyalánkság a szárított gyümölcsből készült gyümölcsgolyó, sütés nélkül. Az alapot az apróra vágott és gyümölcslébe (és rumba) áztatott, apróra vágott gyümölcs. A gyümölcslevet és a szárított gyümölcsöt is mi választjuk meg, így az ízekkel és a színekkel is játszani tudunk. Szerző: Janaha

Hozzáadta:, 11.12.2018
Kategória: Sütés nélküli receptek, Karácsony, Desszertek
Előkészítési idő:
Recept Gyümölcsgolyók sütés nélkül, szárított gyümölcsből

Hozzávalók

200 gszárított gyümölcs (áfonya, sárgabarack, ananász, szilva, mazsola)
100 mlgyümölcslé
25 gvaj
100 gmandulaliszt
100 gkókuszreszelék
2 ev. kanálrum
2-3 ev. kanálméz (ízlés szerint)
kókuszreszelék forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A szárított gyümölcsöt apró kockára vágjuk. Vízzel párszor átmossuk, majd ráöntjük a gyümölcslevet és a rumot. Pár óra félretesszük, pihentetjük, akár egy éjszakán át.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Ha gyerekek is szeretnék fogyasztani, akkor a rumot elhagyjuk.
  3. Amikor a gyümölcs megszívta magát, kásás állagúra mixereljük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A mandulalisztet tálba szórjuk és elkeverjük a kókuszreszelékkel. Hozzáadjuk a mézet, a vajat és a gyümölcsös kását. A masszából kezünkkel golyókat formázunk. Ha a massza túl híg, akkor még adhatunk hozzá mandulalisztet. Ha túl tömény, akkor gyümölcslével javíthatunk az állagán.
  5. A masszát hűtőszekrénybe tesszük, hogy kihűljön, így könnyebb vele dolgozni.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. Golyókat formázunk, kb. 2 cm-es falatkákat, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
  7. Az elkészült golyókat hűtőszekrényben tároljuk.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne