TopReceptek.hu Torták Édes torták Gyümölcsös Charlotte torta
Gyümölcsös Charlotte torta
Recept Gyümölcsös Charlotte torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.2.2022

Gyümölcsös Charlotte torta

Frissítő, krémes finomság. Kívül lágy, lekváros-gyümölcsös tekercs, belül pedig finom krém.

45 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

16 szeletes tortához:

6 db
tojás
8 evőkanál
kristálycukor
8 evőkanál
rétesliszt
2 evőkanál
víz
késhegynyi
sütőpor
200 g
lekvár

Töltelék:

250 ml
víz
100 g
kristálycukor
1 evőkanál
citromlé
20 g
zselatinpor
350 ml
habtejszín
250 g
lágy túró
1 db
eperkonzerv
1 db
őszibarackkonzerv
2 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tekercset készítjük el először: a tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele a tojássárga, egyenként, majd pedig a sütőporral elkevert liszt és a víz. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon kb. 8 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük. Miután kihűlt, lapra csavarjuk, a papírt eltávolítjuk, lekvárral megkenjük, ismét felcsavarjuk. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A nagyobb tálat, amiben összeállítjuk majd a tortát, fóliával kibéleljük, a barackkonzervben lévő lével a tekercseket meglocsoljuk.
  2. A töltelékhez a 250 ml vízből, 100 g cukorból és citrom levéből szirupot főzünk, kissé kihűtjük, belekeverjük az előkészített zselatint, majd az egészet szépen lehűtjük.
  3. A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, a leszűrt epret, a kisebb kockára vágott és leszűrt őszibarackot. A szirupot is hozzáadjuk, ízlés szerint még porcukorral édesíthetjük.
  4. A fóliával kibélelt formát kibéleljük a szeletelt tekerccsel, majd beletöltjük a krémet. A tetejére is tekercset teszünk, majd az egész tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása