Gyümölcsös Charlotte torta

Recept Gyümölcsös Charlotte torta

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022

Kategória: Torták, Édes torták, Őszibarack, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Frissítő, krémes finomság. Kívül lágy, lekváros-gyümölcsös tekercs, belül pedig finom krém.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022

Kategória: Torták, Édes torták, Őszibarack, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

16 szeletes tortához:

6 dbtojás
8 evőkanálkristálycukor
8 evőkanálrétesliszt
2 evőkanálvíz
késhegynyisütőpor
200 glekvár

Töltelék:

250 mlvíz
100 gkristálycukor
1 evőkanálcitromlé
20 gzselatinpor
350 mlhabtejszín
250 glágy túró
1 dbeperkonzerv
1 dbőszibarackkonzerv
2 csomaghabfixáló

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tekercset készítjük el először: a tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele a tojássárga, egyenként, majd pedig a sütőporral elkevert liszt és a víz. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon kb. 8 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük. Miután kihűlt, lapra csavarjuk, a papírt eltávolítjuk, lekvárral megkenjük, ismét felcsavarjuk. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A nagyobb tálat, amiben összeállítjuk majd a tortát, fóliával kibéleljük, a barackkonzervben lévő lével a tekercseket meglocsoljuk.
  2. A töltelékhez a 250 ml vízből, 100 g cukorból és citrom levéből szirupot főzünk, kissé kihűtjük, belekeverjük az előkészített zselatint, majd az egészet szépen lehűtjük.
  3. A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, a leszűrt epret, a kisebb kockára vágott és leszűrt őszibarackot. A szirupot is hozzáadjuk, ízlés szerint még porcukorral édesíthetjük.
  4. A fóliával kibélelt formát kibéleljük a szeletelt tekerccsel, majd beletöltjük a krémet. A tetejére is tekercset teszünk, majd az egész tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás