Gyümölcsös Charlotte torta

Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022
Kategória: Torták, Édes torták, Őszibarack, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Frissítő, krémes finomság. Kívül lágy, lekváros-gyümölcsös tekercs, belül pedig finom krém.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.2.2022
Kategória: Torták, Édes torták, Őszibarack, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
16 szeletes tortához:
6 dbtojás
8 evőkanálkristálycukor
8 evőkanálrétesliszt
2 evőkanálvíz
késhegynyisütőpor
200 glekvár
Töltelék:
250 mlvíz
100 gkristálycukor
1 evőkanálcitromlé
20 gzselatinpor
350 mlhabtejszín
250 glágy túró
1 dbeperkonzerv
1 dbőszibarackkonzerv
2 csomaghabfixáló
- A tekercset készítjük el először: a tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele a tojássárga, egyenként, majd pedig a sütőporral elkevert liszt és a víz. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon kb. 8 percig sütjük. Kivesszük a tepsiből, sütőpapírral együtt felcsavarjuk, kihűtjük. Miután kihűlt, lapra csavarjuk, a papírt eltávolítjuk, lekvárral megkenjük, ismét felcsavarjuk. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A nagyobb tálat, amiben összeállítjuk majd a tortát, fóliával kibéleljük, a barackkonzervben lévő lével a tekercseket meglocsoljuk.
- A töltelékhez a 250 ml vízből, 100 g cukorból és citrom levéből szirupot főzünk, kissé kihűtjük, belekeverjük az előkészített zselatint, majd az egészet szépen lehűtjük.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt habbá verjük, hozzáadjuk a túrót, a leszűrt epret, a kisebb kockára vágott és leszűrt őszibarackot. A szirupot is hozzáadjuk, ízlés szerint még porcukorral édesíthetjük.
- A fóliával kibélelt formát kibéleljük a szeletelt tekerccsel, majd beletöltjük a krémet. A tetejére is tekercset teszünk, majd az egész tortát 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ovocná šarlota.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS