Gyümölcsös kenyér kandírozott gyümölccsel

Recept Gyümölcsös kenyér kandírozott gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy jó kis gyümölcsös kenyér? Naná! Főleg akkor, ha finom, édes kandírozott gyümölccsel készül. A választásom most cseresznyére és narancshéjra esett, nekem ez a kombináció nagyon ízlik! A tésztába még aprított pisztáciát is szórtam, ezzel a textúrája is kicsit megváltozott. A kenyér önmagában is nagyon finom, de egy kevés csokiöntettel és aprított pisztáciával a tetején még finomabb! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

180 gpuha vaj
180 gporcukor
5 dbtojás
2 ev. kanálrum
100 gkandírozott gyümölcs (cseresznyét használtam)
50 gkandírozott narancshéj
80 gpisztácia (egy keveset félretettem díszítéshez)
1 csomagszárított citromhéj, ha nincs, akkor reszelt citromhéj (1/2 citrom)
180 grétesliszt
csipet só
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habsora verjük. Érdemes kézi robotgépet használni, így sokkal gyorsabb és kényelmesebb is. Beledolgozzuk a tojássárgát (akár a tojással, vajjal és cukorral együtt is el lehet kezdeni eldolgozni), a rumot, a pisztáciát (apríthatjuk, én szeretem, ha nagyobb darabok vanna a sütiben), a citromhéját, a lisztet, a gyümölcsöt és narancshéjat, végül beleforgatjuk a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát vajjal kibélelt, magas falú, kenyérsütő formába öntjük (az enyém 28x9 cm, magassága 8 cm). A tészta a tepsi kb. A tészta a sütőforma kb. 2/3 részét töltötte ki, így akár kisebbet is lehet használni.
  3. A tésztát alufóliával lefedjük, 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát és még további 10-15 percig sütjük.
  4. A tésztát kihűtjük, kifordítjuk a tepsiből, csokiöntettel megkenjük és aprított pisztáciával megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás