Gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján

Gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján

Hozzáadta: TopPetra, 28.7.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy még volt alkalmam a vidéki, falusi konyhát nemcsak végig kóstolni, hanem nagymamámtól a jobbnál jobb recepteket megtanulni. Számos kevert sütemény receptjét is kipróbáltam, de a legfinomabb mégis ez a gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján. Szinte mindegy, milyen gyümölcsöt használunk, a végeredmény így is tökéletes. Nagymamám a tojást mindig szétválasztotta, a tojáshabot pedig óvatosan belekeverte a tésztába, ezért én is így jártam el. Megéri! Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.7.2018

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbtojás
250 gporcukor
200 mlolaj
200 mllangyos víz
350 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet, ezt is belekeverjük a cukros tojásba.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, ezt is hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát.
  5. Megszórjuk az előkészített, megmosott és megszárított gyümölccsel.
  6. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük, miután megsült, kivesszük, porcukorral meghinthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás