Gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy még volt alkalmam a vidéki, falusi konyhát nemcsak végig kóstolni, hanem nagymamámtól a jobbnál jobb recepteket megtanulni. Számos kevert sütemény receptjét is kipróbáltam, de a legfinomabb mégis ez a gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján. Szinte mindegy, milyen gyümölcsöt használunk, a végeredmény így is tökéletes. Nagymamám a tojást mindig szétválasztotta, a tojáshabot pedig óvatosan belekeverte a tésztába, ezért én is így jártam el. Megéri! Szerző: Marta

Hozzáadta:, 28.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Gyümölcsös kevert süti nagymamám receptje alapján

Hozzávalók

6 dbtojás
250 gporcukor
200 mlolaj
200 mllangyos víz
350 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
gyümölcs

Elkészítés menete

  1. A tojásokat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet, ezt is belekeverjük a cukros tojásba.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, ezt is hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát.
  5. Megszórjuk az előkészített, megmosott és megszárított gyümölccsel.
  6. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük, miután megsült, kivesszük, porcukorral meghinthetjük.