Gyümölcsös kevert süti

Nagyon édes, nagyon gyümölcsös, nagyon puha, nagyon finom! Lényegében leírtam minden olyan tulajdonságát a gyümölcsös kevert szeletnek, amiért imádjuk! Itt a gyümölcsszezon, bátran lehet alkotni, kísérletezni! A szilva és barack mellett erdei gyümölcsöt, meggye, cseresznyét, de akár epret is használhatunk. Sütésre fel!

Hozzáadta:, 8.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcsös kevert süti

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gkristálycukor
6 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
300 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
gyümölcs – barack, szilva...
Morzsához:
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálvaj

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjéjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzáadjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  3. A tészta tetejére rátesszük a félbe vágott és kimagozott gyümölcsöt. Akár kisebb darabokra is vághatjuk a barackot és a szilvát. A gyümölcsöket sűrűn is tehetjük a tésztára. 10 percre visszatesszük a sütőbe, közben elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. 10 perc elteltével rászórjuk az édes tésztát, majd további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Mivel minden sütő másképp „süt”, érdemes leellenőrizni a süteményt, és ha kell, akkor előbb kivenni.