Gyümölcsös kevert süti

Recept Gyümölcsös kevert süti
KÜLDÖTT KÉPEK

Nagyon édes, nagyon gyümölcsös, nagyon puha, nagyon finom! Lényegében leírtam minden olyan tulajdonságát a gyümölcsös kevert szeletnek, amiért imádjuk! Itt a gyümölcsszezon, bátran lehet alkotni, kísérletezni! A szilva és barack mellett erdei gyümölcsöt, meggye, cseresznyét, de akár epret is használhatunk. Sütésre fel!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gkristálycukor
6 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
300 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
gyümölcs – barack, szilva...

Morzsához:

4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanálvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások fehérjéjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzáadjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  3. A tészta tetejére rátesszük a félbe vágott és kimagozott gyümölcsöt. Akár kisebb darabokra is vághatjuk a barackot és a szilvát. A gyümölcsöket sűrűn is tehetjük a tésztára. 10 percre visszatesszük a sütőbe, közben elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. 10 perc elteltével rászórjuk az édes tésztát, majd további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Mivel minden sütő másképp „süt”, érdemes leellenőrizni a süteményt, és ha kell, akkor előbb kivenni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás