TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Gyümölcsös kevert süti
Gyümölcsös kevert süti
Recept Gyümölcsös kevert süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyon édes, nagyon gyümölcsös, nagyon puha, nagyon finom! Lényegében leírtam minden olyan tulajdonságát a gyümölcsös kevert szeletnek, amiért imádjuk! Itt a gyümölcsszezon, bátran lehet alkotni, kísérletezni! A szilva és barack mellett erdei gyümölcsöt, meggye, cseresznyét, de akár epret is használhatunk. Sütésre fel!

TopPetra TopPetra    ·   8.7.2020

Gyümölcsös kevert süti

Nagyon édes, nagyon gyümölcsös, nagyon puha, nagyon finom! Lényegében leírtam minden olyan tulajdonságát a gyümölcsös kevert szeletnek, amiért imádjuk! Itt a gyümölcsszezon, bátran lehet alkotni, kísérletezni! A szilva és barack mellett erdei gyümölcsöt, meggye, cseresznyét, de akár epret is használhatunk. Sütésre fel!

20 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
kristálycukor
6 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
300 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
100 ml
olaj
100 ml
víz
gyümölcs – barack, szilva...

Morzsához:

4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
4 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A tojások fehérjéjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgát a kristály- és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzáadjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, óvatosan beleforgatjuk. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
  3. A tészta tetejére rátesszük a félbe vágott és kimagozott gyümölcsöt. Akár kisebb darabokra is vághatjuk a barackot és a szilvát. A gyümölcsöket sűrűn is tehetjük a tésztára. 10 percre visszatesszük a sütőbe, közben elkészítjük a morzsát: a hozzávalókat eldolgozzuk.
  4. 10 perc elteltével rászórjuk az édes tésztát, majd további 30 percre visszatesszük a sütőbe. Mivel minden sütő másképp „süt”, érdemes leellenőrizni a süteményt, és ha kell, akkor előbb kivenni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása