TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gyümölcsös kosarak lágy vaníliakrémmel
Gyümölcsös kosarak lágy vaníliakrémmel
Recept Gyümölcsös kosarak lágy vaníliakrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.4.2021

Gyümölcsös kosarak lágy vaníliakrémmel

Lágy krém isteni tésztakosárkákban, friss gyümölccsel. Tökéletes édes falatok a mindennapokra. Szerző: Baruska

Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
120 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
350 g
búzafinomliszt

Krém:

750 ml
TEJ
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
3 db
tojássárga
3 ev. kanál
rétesliszt
5 ev. kanál
kristálycukor
250 g
vaj

Díszítéshez:

1 csomag
zselatinpor
gyümölcs díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Sima állagú tésztát készítünk a tészta hozzávalóiból. Hűtőszekrénybe tesszük, legalább 2 órát pihentetjük.
  2. Ha a tészta már kellően hideg és könnyen formázható, akkor előkészítjük a kosár formákat. Beletöltjük a tésztát, majd 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük - a sütési idő nem állandó, függ a tészta mennyiségétől is. Akkor jó, ha a már aranybarna.
  3. A vaj kivételével a krém hozzávalót edénybe tesszük és sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük. Miután kihűlt, beledolgozzuk a puha vajat - kézi robotgépet használtam.
  4. A kosarakat megtöltjük a krémmel, gyümölccsel díszítjük. A zselatint a csomagoláson szerplő útmutató szerint elkészítjük, ezt is öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása