TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel
Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel
Recept Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.5.2021

Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel

Ezeknek a gyümölcsös kosárkáknak nincs vetélytársa. Ha akad otthon maradék gyümölcs, amit el kell tüntetni, akkor itt a helye, ezekben a finomságokban. Az is megszereti, aki nem igazán van oda a gyümölcsökért. Ez elsősorban a vaníliakrémnek köszönhető. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

420 g
búzafinomliszt
140 g
porcukor
280 g
margarin
4 ks
tojássárga
Citrom reszelt héja

Krém:

300 ml
tej
1 csomag
vaníliapuding
1 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj
50 g
porcukor
Tortazselé

Szükségünk lesz még:

Gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy akár egy éjszakára).
  2. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, majd a kb. 6 cm átmérőjű kosárkákba tesszük. A korongok legyenek nagyobbak, mint 6 cm átmérőjű kör, mert így könnyebb lesz a kosárkák oldalára is ráilleszteni a tésztát.
  3. A tésztára papírkosárkákat teszünk, ebbe kerül bele pl. bab vagy lencse – erre a nehezékre azért van szükség, hogy megtartsa az alakját a kosárka.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  5. Miután megsült, a kosárkákat kihűtjük, a kosárkákat a tartalmával eltávolítjuk.
  6. A tejből, pudingból és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  7. A vajat a porcukorral habosra verjük, elkeverjük a pudinggal. A krémet beletöltjük a kosárkákba, süteményes zsák segítségével.
  8. A krémre rátesszük a gyümölcsöt, majd a kosárkákat hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítjük a tortazselét, ezzel is nyakon öntjük.
  9. Miután a zselé megkötött, fogyasztjuk. Ebből a mennyiségből 33 kosárka jött ki.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása