Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel
Ezeknek a gyümölcsös kosárkáknak nincs vetélytársa. Ha akad otthon maradék gyümölcs, amit el kell tüntetni, akkor itt a helye, ezekben a finomságokban. Az is megszereti, aki nem igazán van oda a gyümölcsökért. Ez elsősorban a vaníliakrémnek köszönhető. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
420 gbúzafinomliszt
140 gporcukor
280 gmargarin
4 kstojássárga
Citrom reszelt héja
Krém:
300 mltej
1 csomagvaníliapuding
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
50 gporcukor
Tortazselé
Szükségünk lesz még:
Gyümölcs
- A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy akár egy éjszakára).
- A kihűlt tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, majd a kb. 6 cm átmérőjű kosárkákba tesszük. A korongok legyenek nagyobbak, mint 6 cm átmérőjű kör, mert így könnyebb lesz a kosárkák oldalára is ráilleszteni a tésztát.
- A tésztára papírkosárkákat teszünk, ebbe kerül bele pl. bab vagy lencse – erre a nehezékre azért van szükség, hogy megtartsa az alakját a kosárka.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
- Miután megsült, a kosárkákat kihűtjük, a kosárkákat a tartalmával eltávolítjuk.
- A tejből, pudingból és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra verjük, elkeverjük a pudinggal. A krémet beletöltjük a kosárkákba, süteményes zsák segítségével.
- A krémre rátesszük a gyümölcsöt, majd a kosárkákat hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítjük a tortazselét, ezzel is nyakon öntjük.
- Miután a zselé megkötött, fogyasztjuk. Ebből a mennyiségből 33 kosárka jött ki.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ovocné košíčky s vanilkovým krémem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ovocné košíčky s vanilkovým krémom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mini-Tartelettes mit Vanillecreme an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS