Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel

Recept Gyümölcsös kosarak vaníliakrémmel

Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezeknek a gyümölcsös kosárkáknak nincs vetélytársa. Ha akad otthon maradék gyümölcs, amit el kell tüntetni, akkor itt a helye, ezekben a finomságokban. Az is megszereti, aki nem igazán van oda a gyümölcsökért. Ez elsősorban a vaníliakrémnek köszönhető. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.5.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

420 gbúzafinomliszt
140 gporcukor
280 gmargarin
4 kstojássárga
Citrom reszelt héja

Krém:

300 mltej
1 csomagvaníliapuding
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
50 gporcukor
Tortazselé

Szükségünk lesz még:

Gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük (vagy akár egy éjszakára).
  2. A kihűlt tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, majd a kb. 6 cm átmérőjű kosárkákba tesszük. A korongok legyenek nagyobbak, mint 6 cm átmérőjű kör, mert így könnyebb lesz a kosárkák oldalára is ráilleszteni a tésztát.
  3. A tésztára papírkosárkákat teszünk, ebbe kerül bele pl. bab vagy lencse – erre a nehezékre azért van szükség, hogy megtartsa az alakját a kosárka.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  5. Miután megsült, a kosárkákat kihűtjük, a kosárkákat a tartalmával eltávolítjuk.
  6. A tejből, pudingból és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, kihűtjük.
  7. A vajat a porcukorral habosra verjük, elkeverjük a pudinggal. A krémet beletöltjük a kosárkákba, süteményes zsák segítségével.
  8. A krémre rátesszük a gyümölcsöt, majd a kosárkákat hűtőszekrénybe tesszük. Elkészítjük a tortazselét, ezzel is nyakon öntjük.
  9. Miután a zselé megkötött, fogyasztjuk. Ebből a mennyiségből 33 kosárka jött ki.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás