TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Gyümölcsös-mascarpónés kocka
Gyümölcsös-mascarpónés kocka
Recept Gyümölcsös-mascarpónés kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Sera Sera    ·   2.5.2017

Gyümölcsös-mascarpónés kocka

Lágy tészta és gyömölcsös krém mascarpone sajttal lágyítva - na erre mondjuk, hogy isteni finom, tökéletes édesség! Télen sem kell lemondani róla, mert fagyasztott gyümölcsből is simán elkészíthető. Csak egy kis dísz a tetejére, és már el is készült! Szerző: Sera

45 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (1 pohár = 150 ml)

2 db
tojás
1 pohár.
kefir/150 gramm/
1/2 pohár
étolaj
1 pohár
cukor /ízlés szerint/
1 pohár
rétesliszt
1.pohár
finomliszt
1 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet

Krém

45 dkg
erdei gyümölcs /fagyasztott/
30 dkg
friss, vagy fagyasztott eper
0.4 l
habtejszín
25 dkg
mascarpone
10-15 dkg
porcukor
2 e.k
étkezési zselatin
3 cs.
vaníliás cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Mérce a kefires pohár. A tojást a kétfajta cukorral, a kefirrel és étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport, csipet sót.
  2. A tésztát zsíral vagy vajjal kikent, lisztezett (30 x 20 cm-es) tepsibe beleöntjük, 160 fokon tűpróbáig sütjük (Kb.15-20 perc)
  3. A megsült tésztát kihűtjük.
  4. Ha friss epret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük (ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk, valamint az erdei gyümölcsöt is), botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük.
  5. A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a gyümölcsös masszához.. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk.
  6. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása