Gyümölcsös-mascarpónés kocka

Lágy tészta és gyömölcsös krém mascarpone sajttal lágyítva - na erre mondjuk, hogy isteni finom, tökéletes édesség! Télen sem kell lemondani róla, mert fagyasztott gyümölcsből is simán elkészíthető. Csak egy kis dísz a tetejére, és már el is készült! Szerző: Sera

Hozzáadta:, 2.5.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcsös-mascarpónés kocka

Hozzávalók

Tészta (1 pohár = 150 ml)
2 dbtojás
1 pohár.kefir/150 gramm/
1/2 pohárétolaj
1 pohárcukor /ízlés szerint/
1 pohárrétesliszt
1.pohárfinomliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliás cukor
1 csipet
Krém
45 dkgerdei gyümölcs /fagyasztott/
30 dkgfriss, vagy fagyasztott eper
0.4 lhabtejszín
25 dkgmascarpone
10-15 dkgporcukor
2 e.kétkezési zselatin
3 cs.vaníliás cukor

Elkészítés menete

  1. Mérce a kefires pohár. A tojást a kétfajta cukorral, a kefirrel és étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport, csipet sót.
  2. A tésztát zsíral vagy vajjal kikent, lisztezett (30 x 20 cm-es) tepsibe beleöntjük, 160 fokon tűpróbáig sütjük (Kb.15-20 perc)
  3. A megsült tésztát kihűtjük.
  4. Ha friss epret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük (ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk, valamint az erdei gyümölcsöt is), botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük.
  5. A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a gyümölcsös masszához.. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk.
  6. A tetejét ízlés szerint díszítjük.