TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Gyümölcsös-pudingos bögrés szelet
Gyümölcsös-pudingos bögrés szelet
Recept Gyümölcsös-pudingos bögrés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyümölcsös-pudingos bögrés szelet kiváló frissítő desszert a forró nyári napokra. Az elkészítéséhez a hozzávalókon kívül egy 250 ml-es bögre kell, és egy kis türelem. A puha tésztára kerül a finom vaníliapudingos krém, amit jó sok frissítő gyümölccsel megszórunk, a végén pedig a zselatinnal koronázzuk meg a süteményt. Hidegen tálalva a legfinomabb, és ha akad otthon egy kis vaníliás vagy citromos fagylalt, bátran használhatjuk a tálalás során.

Viki78    ·   27.6.2017

Gyümölcsös-pudingos bögrés szelet

A gyümölcsös-pudingos bögrés szelet kiváló frissítő desszert a forró nyári napokra. Az elkészítéséhez a hozzávalókon kívül egy 250 ml-es bögre kell, és egy kis türelem. A puha tésztára kerül a finom vaníliapudingos krém, amit jó sok frissítő gyümölccsel megszórunk, a végén pedig a zselatinnal koronázzuk meg a süteményt. Hidegen tálalva a legfinomabb, és ha akad otthon egy kis vaníliás vagy citromos fagylalt, bátran használhatjuk a tálalás során.

Alapanyagok

Szükségünk lesz: (1 bögre = 250 ml):

3 db
tojás
1 bögre
porcukor
1/2 bögre
olaj
1 bögre
tej
2 bögre
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
2 csomag
étkezési zselatin
3 csomag
vaníliapuding
1 l
tej
4 ev. kanál
kristálycukor
250 g
vaj (82%-os)
gyümölcs: kivi, szeder, mandarin, eper…
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra verjük. A cukros tojássárgához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük, 170 fokon megsütjük. Én 25x37 cm-es tepsit használtam, de akár tortaformát is használhatunk.
  3. A pudingot a tejben megfőzzük. Kihűtjük és a tetején keletkezett „bőrkét” leszedjük.
  4. A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba. Akkor jó, ha a vajas puding már kellően krémes.
  5. A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és megszórjuk a választott gyümölcsökkel.
  6. A zselatint (lapot) a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Először kb. 10 evőkanálnyi adagot, amit megvárunk, míg megköt, újabb 10 evőkanálnyi adagot, egészen addig, amíg el nem fogy. Ha egyszerre öntjük rá a zselatint, nagyon sokáig tart, amíg megköt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása