Gyümölcsös-pudingos bögrés szelet

Hozzáadta: Viki78, 27.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Mandarin, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A gyümölcsös-pudingos bögrés szelet kiváló frissítő desszert a forró nyári napokra. Az elkészítéséhez a hozzávalókon kívül egy 250 ml-es bögre kell, és egy kis türelem. A puha tésztára kerül a finom vaníliapudingos krém, amit jó sok frissítő gyümölccsel megszórunk, a végén pedig a zselatinnal koronázzuk meg a süteményt. Hidegen tálalva a legfinomabb, és ha akad otthon egy kis vaníliás vagy citromos fagylalt, bátran használhatjuk a tálalás során.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 27.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Mandarin, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz: (1 bögre = 250 ml):
3 dbtojás
1 bögreporcukor
1/2 bögreolaj
1 bögretej
2 bögrerétesliszt
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
2 csomagétkezési zselatin
3 csomagvaníliapuding
1 ltej
4 ev. kanálkristálycukor
250 gvaj (82%-os)
gyümölcs: kivi, szeder, mandarin, eper…
- A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá, a sárgáját a cukorral habosra verjük. A cukros tojássárgához hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, végül óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük, 170 fokon megsütjük. Én 25x37 cm-es tepsit használtam, de akár tortaformát is használhatunk.
- A pudingot a tejben megfőzzük. Kihűtjük és a tetején keletkezett „bőrkét” leszedjük.
- A vajat habosra verjük és beledolgozzuk a kihűlt pudingba. Akkor jó, ha a vajas puding már kellően krémes.
- A krémet rákenjük a kihűlt tésztára, és megszórjuk a választott gyümölcsökkel.
- A zselatint (lapot) a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Először kb. 10 evőkanálnyi adagot, amit megvárunk, míg megköt, újabb 10 evőkanálnyi adagot, egészen addig, amíg el nem fogy. Ha egyszerre öntjük rá a zselatint, nagyon sokáig tart, amíg megköt.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Ovocný hrnkový pudinkový koláček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ovocný hrnčekový pudingový koláčik.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Owocowe sypane ciasto budyniowe.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Tassenkuchen mit Puddingcreme und Früchten an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS