Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 25.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Málna, Tekercsek, roládok
Már régen készítettem kelt tésztát, ezért adta magát a dolog, hogy bizony előveszem a jól bevált receptet. Kelt tészta, lágy puding, na meg az ellenállhatatlan gyümölcs. Mivel tél van, így maradt a fagyasztott málna, amit a felhasználás előtt eményítővel elkevertem. Szóval a tésztalapot megkentem a pudinggal, megszórtam a gyümölccsel, felcsavartam, és nem szeleteltem fel csigának, hanem egyben megsütöttem. A tetejét felvert tojással megkentem, majd mandulaszirommal megszórtam, sütés után pedig már csak az elengedhetetlen porcukor kellett. Szerző: Lacusin
Hozzáadta: TopPetra, 25.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Málna, Tekercsek, roládok
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Befejezéshez:
- Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és a rumot, elkeverjük és felfuttatjuk.
- A tészta többi alapanyagát tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk. Kendővel lefedjük, legalább egy órát kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, hozzálátunk a töltelékhez: A pudingport és a cukrot a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük.
- A tésztát felcsavarjuk és óvatosan rátesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Még fél órát kelesztjük – a két tésztatekercs ne érjen össze!