Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából

Már régen készítettem kelt tésztát, ezért adta magát a dolog, hogy bizony előveszem a jól bevált receptet. Kelt tészta, lágy puding, na meg az ellenállhatatlan gyümölcs. Mivel tél van, így maradt a fagyasztott málna, amit a felhasználás előtt eményítővel elkevertem. Szóval a tésztalapot megkentem a pudinggal, megszórtam a gyümölccsel, felcsavartam, és nem szeleteltem fel csigának, hanem egyben megsütöttem. A tetejét felvert tojással megkentem, majd mandulaszirommal megszórtam, sütés után pedig már csak az elengedhetetlen porcukor kellett. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 25.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Málna, Tekercsek, roládok, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából

Hozzávalók

Tészta:
250 mltej
csipet só
2 db tojás
100 gvaj
500 gfinomliszt
100 gkristálycukor
1/2 dbfriss élesztő
1 ev. kanálrum
Töltelék:
600 mltej
2 dbvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
200 gmálna vagy más gyümölcs
2 kv. kanálkeményítő
Befejezéshez:
1 dbtojás kenéshez
50 gmandulaszirom
ízlés szerint porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és a rumot, elkeverjük és felfuttatjuk.
  2. A tészta többi alapanyagát tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk. Kendővel lefedjük, legalább egy órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, hozzálátunk a töltelékhez: A pudingport és a cukrot a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk. A tésztát megkenjük a pudinggal, megszórjuk a keményítővel elkevert gyümölccsel.
  5. A tésztát felcsavarjuk és óvatosan rátesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Még fél órát kelesztjük – a két tésztatekercs ne érjen össze!
  6. Felvert tojással megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.