TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából
Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából
Recept Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már régen készítettem kelt tésztát, ezért adta magát a dolog, hogy bizony előveszem a jól bevált receptet. Kelt tészta, lágy puding, na meg az ellenállhatatlan gyümölcs. Mivel tél van, így maradt a fagyasztott málna, amit a felhasználás előtt eményítővel elkevertem. Szóval a tésztalapot megkentem a pudinggal, megszórtam a gyümölccsel, felcsavartam, és nem szeleteltem fel csigának, hanem egyben megsütöttem. A tetejét felvert tojással megkentem, majd mandulaszirommal megszórtam, sütés után pedig már csak az elengedhetetlen porcukor kellett. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   25.1.2020

Gyümölcsös-pudingos tekercs kelt tésztából

Már régen készítettem kelt tésztát, ezért adta magát a dolog, hogy bizony előveszem a jól bevált receptet. Kelt tészta, lágy puding, na meg az ellenállhatatlan gyümölcs. Mivel tél van, így maradt a fagyasztott málna, amit a felhasználás előtt eményítővel elkevertem. Szóval a tésztalapot megkentem a pudinggal, megszórtam a gyümölccsel, felcsavartam, és nem szeleteltem fel csigának, hanem egyben megsütöttem. A tetejét felvert tojással megkentem, majd mandulaszirommal megszórtam, sütés után pedig már csak az elengedhetetlen porcukor kellett. Szerző: Lacusin

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 ml
tej
csipet só
2 db
tojás
100 g
vaj
500 g
finomliszt
100 g
kristálycukor
1/2 db
friss élesztő
1 ev. kanál
rum

Töltelék:

600 ml
tej
2 db
vanília ízű pudingpor
6 ev. kanál
kristálycukor
200 g
málna vagy más gyümölcs
2 kv. kanál
keményítő

Befejezéshez:

1 db
tojás kenéshez
50 g
mandulaszirom
ízlés szerint porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzáadjuk a cukrot és a rumot, elkeverjük és felfuttatjuk.
  2. A tészta többi alapanyagát tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává dolgozzuk. Kendővel lefedjük, legalább egy órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, hozzálátunk a töltelékhez: A pudingport és a cukrot a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd mindegyik tésztaadagot kinyújtjuk. A tésztát megkenjük a pudinggal, megszórjuk a keményítővel elkevert gyümölccsel.
  5. A tésztát felcsavarjuk és óvatosan rátesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire. Még fél órát kelesztjük – a két tésztatekercs ne érjen össze!
  6. Felvert tojással megkenjük, mandulaszirommal megszórjuk, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása