Gyümölcsös rizsfelfújt tojáshabbal

A rizsfelfújthoz valakinek kellemes, valakinek kellemetlen élménye fűződik. Én valahol a kettő közt vagyok. Gyerekként a menzán sokszor tálalták, és nem volt nagy élmény, de vendégségben ettem olyat is, ami fantasztikus volt! Aztán elkezdtem kikísérletezni a saját verziómat, és így jött létre a gyümölcsös rizsfelfújt tojáshabbal. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 11.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcsös rizsfelfújt tojáshabbal

Hozzávalók

Alap:
200 grizs
csipet só
1 csomagvaníliacukor
100 mltej
100 gvaj
4 ev. kanálporcukor
3 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
3 dbtojásfehérje
50 gkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A rizst a csipet sóval és vaníliacukorral puhára főzzük. Felöntjük 100 ml forró tejjel. Elkeverjük, a tejet beledolgozzuk a rizsbe.
  2. Kihűtjük.
  3. A vajat a porcukorral és tojássárgával habosra verjük.
  4. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük.
  5. A már kissé kihűlt rizshez hozzáadjuk a vajas keveréket és a tojáshab felét.
  6. A rizs felét sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük, erre ízlés szerint egy réteg gyümölcs kerül, majd lefedjük a maradék rizzsel.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Rátesszük a maradék tojáshabot és további 10 percre visszatesszük a sütőbe.