Gyümölcsös sütemény édes morzsával

Egy igazán egyszerű, frissítő, gyümölcsös és nagyon finom édesség. A pihe-puha tésztát tetszés szerint gyümölccsel (frissel vagy akár befőttel) megszórjuk, amit az édes morzsa tesz még ízletesebbé. A legjobban azt szeretem, hogy a gyümölcsök szabadon variálhatók. Csináltam már fele epres-fele barackos változatban is, de most a család kifejezett kérésére barackot és erdei gyümölcsöt használtam. A gyümölcsös sütemény édes morzsával, porcukorral, még melegében tálalva az igazi.

Hozzáadta:Babu27, 3.12.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Gyümölcsös sütemény édes morzsával

Hozzávalók

Tészta:
2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
3/4 bögreolaj
2 dbtojás
1 csomagsütőpor
Gyümölcsös feltét:
700 mlbarackkonzerv
erdei gyümölcs (szeder, málna, áfonya…)
Morzsa:
1 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
150 gvaj
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor

Elkészítés menete

  1. A tésztához először elkeverjük a folyékony hozzávalókat: a tojást az olajjal és a tejjel, majd ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat: a sütőporral és cukorral elkevert lisztet. A hozzávalókból sima állagú tésztamasszát keverünk.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük.
  3. A tésztára rátesszük a lecsepegtetett barackot.
  4. Ezután rászórjuk a többi gyümölcsöt, én most szedret, málnát és áfonyát választottam.
  5. Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit, fontos, hogy a vaj puha, szobahőmérsékletű legyen. Kb. 5 percig dolgozzuk a hozzávalókat.
  6. A morzsát rászórjuk a süteményre, ügyeljünk arra, hogy egyenletes legyen.
  7. A süteményt 180 fokon 45 percig sütjük.
  8. A süteményt aranyszínűre sütjük. A tűtesztet elvégezhetjük, hogy a tésztát leellenőrizzük. A kész süteményt kihűtjük.
  9. Porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!