Gyümölcsös sütemény édes morzsával

Recept Gyümölcsös sütemény édes morzsával
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy igazán egyszerű, frissítő, gyümölcsös és nagyon finom édesség. A pihe-puha tésztát tetszés szerint gyümölccsel (frissel vagy akár befőttel) megszórjuk, amit az édes morzsa tesz még ízletesebbé. A legjobban azt szeretem, hogy a gyümölcsök szabadon variálhatók. Csináltam már fele epres-fele barackos változatban is, de most a család kifejezett kérésére barackot és erdei gyümölcsöt használtam. A gyümölcsös sütemény édes morzsával, porcukorral, még melegében tálalva az igazi.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
1 bögretej
3/4 bögreolaj
2 dbtojás
1 csomagsütőpor

Gyümölcsös feltét:

700 mlbarackkonzerv
erdei gyümölcs (szeder, málna, áfonya…)

Morzsa:

1 bögrerétesliszt
1 bögrekristálycukor
150 gvaj
1 csomagvaníliacukor
1 csomagfahéjas cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához először elkeverjük a folyékony hozzávalókat: a tojást az olajjal és a tejjel, majd ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat: a sütőporral és cukorral elkevert lisztet. A hozzávalókból sima állagú tésztamasszát keverünk.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük.
  3. A tésztára rátesszük a lecsepegtetett barackot.
  4. Ezután rászórjuk a többi gyümölcsöt, én most szedret, málnát és áfonyát választottam.
  5. Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit, fontos, hogy a vaj puha, szobahőmérsékletű legyen. Kb. 5 percig dolgozzuk a hozzávalókat.
  6. A morzsát rászórjuk a süteményre, ügyeljünk arra, hogy egyenletes legyen.
  7. A süteményt 180 fokon 45 percig sütjük.
  8. A süteményt aranyszínűre sütjük. A tűtesztet elvégezhetjük, hogy a tésztát leellenőrizzük. A kész süteményt kihűtjük.
  9. Porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás