TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gyümölcsös szelet édes morzsával
Gyümölcsös szelet édes morzsával
Recept Gyümölcsös szelet édes morzsával
TopPetra TopPetra    ·   19.8.2022

Gyümölcsös szelet édes morzsával

Nyáron és ősszel szezonnak megfelelően készítem, de fagyasztott gyümölccsel is nagyon jól működik.

Alapanyagok

Tészta:

125 ml
langyos tej
1 db
tojás
50 g
vaj
250 g
búzafinomliszt
50 g
kristálycukor
12 g
élesztő
1 kávéskanál
rum
csipet

Gyümölcs:

250 g
cseresznye, ribizli, áfonya...

Morzsa:

80 g
vaj
80 g
kristálycukor
80 g
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, hozzáadjuk a cukrot és egy kanál lisztet. Elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet, puha vajat, tojást, élesztőt, rumot, sót sima állagú tésztává dolgozzuk. A tetejét liszttel megszórjuk, lefedjük, kb. 1 órát kelesztjük.
  3. A tésztát kivajazott tepsibe tesszük, rászórjuk a gyümölcsöt és az édes morzsát.
  4. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása