Gyümölcsös-tojáshabos szelet

A tojáshabos szelet fantasztikus élményt nyújt. Imádom, hogy kívül ropog, belül pedig lágy. Azért is szeretem annyira ezt a gyümölcsös-tojáshabos szeletet, mert elengedhetetlen alkotóeleme a tojáshab. A tojáshabon kívül természetesen finom tésztalap, jó sok gyümölcs (fagyasztott) és vaníliakrém is kell hozzá. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcsös-tojáshabos szelet

Hozzávalók

Tészta:
250 gfinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
50 gkristálycukor
100 gvaj
3 dbtojássárga
Krém:
1 ev. kanálfinomliszt
1 ev. kanálkeményítő
250 mltej
50 gkristálycukor
1 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
100 gvaj
ízlés szerint vaníliaaroma
Hab:
4 dbtojásfehérje
125 gporcukor
1/2 ev. kanálkeményítő
Szükségünk lesz még:
ízlés szerint gyümölcs

Elkészítés menete

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a felszeletelt vajat (hideg), a tojássárgát és a cukrot. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Ha a tészta túlságosan morzsázik, akkor egy kevés vizet adhatunk hozzá.
  2. Előkészítjük a tepsit (25x30 cm), az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe.
  3. A tésztára rászórjuk a gyümölcsöt, majd rákenjük a habot. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és ezzel is eldolgozzuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és félbe vágjuk.
  5. Hozzálátunk a krémhez: a vaj kivételével mindent edénybe teszünk, csomómentesre keverjük, sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, majd belekeverjük a puha vajat.
  6. A krémet rákenjük a tészta felére, majd lefedjük a másik tésztalappal úgy, hogy a tojáshabos fele felfelé nézzen. Miután megkötött, fogyaszthatjuk.