TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Gyümölcsös-tojáshabos szelet
Gyümölcsös-tojáshabos szelet
Recept Gyümölcsös-tojáshabos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tojáshabos szelet fantasztikus élményt nyújt. Imádom, hogy kívül ropog, belül pedig lágy. Azért is szeretem annyira ezt a gyümölcsös-tojáshabos szeletet, mert elengedhetetlen alkotóeleme a tojáshab. A tojáshabon kívül természetesen finom tésztalap, jó sok gyümölcs (fagyasztott) és vaníliakrém is kell hozzá. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   25.4.2020

Gyümölcsös-tojáshabos szelet

A tojáshabos szelet fantasztikus élményt nyújt. Imádom, hogy kívül ropog, belül pedig lágy. Azért is szeretem annyira ezt a gyümölcsös-tojáshabos szeletet, mert elengedhetetlen alkotóeleme a tojáshab. A tojáshabon kívül természetesen finom tésztalap, jó sok gyümölcs (fagyasztott) és vaníliakrém is kell hozzá. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
finomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
50 g
kristálycukor
100 g
vaj
3 db
tojássárga

Krém:

1 ev. kanál
finomliszt
1 ev. kanál
keményítő
250 ml
tej
50 g
kristálycukor
1 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
100 g
vaj
ízlés szerint vaníliaaroma

Hab:

4 db
tojásfehérje
125 g
porcukor
1/2 ev. kanál
keményítő

Szükségünk lesz még:

ízlés szerint gyümölcs
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a felszeletelt vajat (hideg), a tojássárgát és a cukrot. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Ha a tészta túlságosan morzsázik, akkor egy kevés vizet adhatunk hozzá.
  2. Előkészítjük a tepsit (25x30 cm), az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe.
  3. A tésztára rászórjuk a gyümölcsöt, majd rákenjük a habot. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és ezzel is eldolgozzuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és félbe vágjuk.
  5. Hozzálátunk a krémhez: a vaj kivételével mindent edénybe teszünk, csomómentesre keverjük, sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, majd belekeverjük a puha vajat.
  6. A krémet rákenjük a tészta felére, majd lefedjük a másik tésztalappal úgy, hogy a tojáshabos fele felfelé nézzen. Miután megkötött, fogyaszthatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása