Gyümölcstorta mascarpone krémmel

A gyümölcstorta mindenkinél mást jelent, és bizony én is számos módon tudom elkészíteni. Ennél a gyümölcstortánál a gyümölcs a finom mascarpone krémbe kerül, és természetesen díszítéshez. Mivel kezdődik az eperszezon, így epre választottam, de nagyon sok gyümölcs tökéletes erre a feladatra – akár friss, akár konzerv. A torta szerintem hidegen a legfinomabb, és a krémnek kell is az a pár óra, amíg a hűtőben szépen megdermed.

Hozzáadta:, 18.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Torták, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Gyümölcstorta mascarpone krémmel

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojássárga
100 gporcukor
50 mlolaj
50 mlvíz
120 grétesliszt
3 dbtojásfehérje
Krém:
250 gmascarpone
200 mlhabtejszín
ízlés szerint cukor
eper
2 csomagzselatinpor

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat, ezzel is jó alaposan felverjük, majd a vizet, ezt is beledolgozzuk. Ezután kerül bele a rétesliszt, majd utolsó lépésben beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával győződünk meg arról, hogy a tészta átsült-e.
  3. A krémhez habtejszínt az ízlés szerinti mennyiségű cukorral habbá verjük, beleforgatjuk a mascarpone sajtot. Ekkor kerül bele az apróra vágott vagy szétnyomkodott eper – ki mit szeret.
  4. A krémet rákenjük a megsült korpusz tetejére, hűtőszekrénybe tesszük, majd mikor lehűlt, kivesszük, a tetejére tesszük az epret és meglocsoljuk a zselatinnal. Az csomagoláson szereplő útmutató szerint jártam el.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL