Habkönnyű áfonyás szelet
Az egyik vidéki látogatásom során kilátogattunk a helyi piacra, ahol a bolti ár töredékéért sikerült jó minőségű áfonyát vennem. Rögtön a habkönnyű áfonyás szelet jutott az eszembe, és este el is készítettem. A recept egyik kis csavarja, hogy a habtejszínt is beledolgoztam a sütemény tésztájába. A tetejét jó alaposan megszórtam a megtisztított áfonyával, és miután megsült az áfonyás szelet, porcukorral megszórtam. Még melegében felvágtam, és nekiláttunk az édes élvezetnek.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 27.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
250 mlhabtejszín
2 bögrekristálycukor
3 bögrerétesliszt
4 dbtojás
1 csomagsütőpor
áfonya
porcukor szóráshoz
- Előkészítjük a tésztához szükséges hozzávalókat és bele is kezdhetünk a munkába.
- Egy 30x40 cm nagyságú tepsit kivajazunk és liszttel beszórunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, közben előkészítünk egy 250 ml-es bögrét a hozzávalók pontos kiméréséhez.
- A tojást a cukorral habosra verjük. Beleöntjük a habtejszínt, felverjük, végül óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát beleöntjük a tepsibe.%1%2%3
- A tésztára rászórjuk a megmosott áfonyát, a süteményt pedig 15-20 percig sütjük. A sütési idő a sütőtől is függ, nem árt sütőnkhöz igazodni.%4%5%6
- Az elkészült süteményt porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Blogom: Adkas-tastyfood
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Borůvková bublanina jako pavučinka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Čučoriedková bublanina ako pavučinka.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Jagodowe ciasto delikatne jak pajęcza sieć.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Fluffiger Heidelbeerkuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS