Habkönnyű cseresznyés piskóta

A melegek és a nyár beköszöntével egyre több gyümölccsel találkozni nemcsak a nagyobb boltokban, hanem a piacokon is. Már alig várjon, hogy elkezdődjön a cseresznyeszezon, és friss, magozott cseresznyéből készítsem el egyik kedvenc süteményemet, a habkönnyű cseresznyés piskótát. A recept végtelenül egyszerű, ennek ellenére az eredmény fantasztikus. Imádom, hogy a tésztája puha, a cseresznyének köszönhetően pedig kicsit nedves.

Hozzáadta:, 27.5.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Habkönnyű cseresznyés piskóta

Hozzávalók

Szükségünk lesz: (1 csésze = 200 ml)
5 dbtojás
1,5 csészekristálycukor
1 csészenatúr joghurt vagy tejföl
1 csészeolaj
2 csészerétesliszt
1/2 csomagsütőpor
500 gcseresznye
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha a hab már elég kemény, egyenként alaposan beledolgozzuk a tojások sárgáját.
  2. Ezután belekerül a joghurt, az olaj, végül a sütőporral elkevert liszt. A hozzávalókat addig dolgozzuk, amíg egységes tésztát nem kapunk.
  3. Az elkészült tésztát zsiradékkal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük, majd megszórjuk a cseresznyével.
  4. A cseresznyés piskótatésztát 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15-20 percig sütjük.
  5. A kész sütit kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!