TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Cseresznye Habkönnyű cseresznyés piskóta
Habkönnyű cseresznyés piskóta
Recept Habkönnyű cseresznyés piskóta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   27.5.2017

Habkönnyű cseresznyés piskóta

A melegek és a nyár beköszöntével egyre több gyümölccsel találkozni nemcsak a nagyobb boltokban, hanem a piacokon is. Már alig várjon, hogy elkezdődjön a cseresznyeszezon, és friss, magozott cseresznyéből készítsem el egyik kedvenc süteményemet, a habkönnyű cseresznyés piskótát. A recept végtelenül egyszerű, ennek ellenére az eredmény fantasztikus. Imádom, hogy a tésztája puha, a cseresznyének köszönhetően pedig kicsit nedves.

Alapanyagok

Szükségünk lesz: (1 csésze = 200 ml)

5 db
tojás
1,5 csésze
kristálycukor
1 csésze
natúr joghurt vagy tejföl
1 csésze
olaj
2 csésze
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
500 g
cseresznye
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha a hab már elég kemény, egyenként alaposan beledolgozzuk a tojások sárgáját.
  2. Ezután belekerül a joghurt, az olaj, végül a sütőporral elkevert liszt. A hozzávalókat addig dolgozzuk, amíg egységes tésztát nem kapunk.
  3. Az elkészült tésztát zsiradékkal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük, majd megszórjuk a cseresznyével.
  4. A cseresznyés piskótatésztát 200 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, majd a hőfokot 180 fokra csökkentjük és további 15-20 percig sütjük.
  5. A kész sütit kihűtjük, porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása