Habkönnyű házi kenyér
Ropogós kéreg, belül viszont levegős, puha, illatos. Ezek azok a tulajdonságok, amelyekért nagyon is szeretjük a kenyeret. Ha pedig ezt otthon is el tudjuk készíteni, akkor nem árt néha nekiállni. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 27.2.2022
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
700 gbúzafinomliszt
550 mllangyos víz
1 kávéskanálkristálycukor
2 kávéskanálsó
10 gélesztőpor
- Ha nincs otthon szárított élesztő, akkor ehhez a mennyiséghez 40 g friss élesztőt i használhatunk – ilyenkor azt felfuttatjuk.
- 100 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a kanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt, felfuttatjuk.
- A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék vizet, az élesztős vizet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, 1,5 órát kelesztjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí chléb jako peříčko.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáci chlieb ako pierko.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckeres selbstgemachtes Brot an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS