TopReceptek.hu Péksütemények Habkönnyű házi kenyér
Habkönnyű házi kenyér
Recept Habkönnyű házi kenyér
TopPetra TopPetra    ·   27.2.2022

Habkönnyű házi kenyér

Ropogós kéreg, belül viszont levegős, puha, illatos. Ezek azok a tulajdonságok, amelyekért nagyon is szeretjük a kenyeret. Ha pedig ezt otthon is el tudjuk készíteni, akkor nem árt néha nekiállni. Szerző: Triniti

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
700 g
búzafinomliszt
550 ml
langyos víz
1 kávéskanál
kristálycukor
2 kávéskanál
10 g
élesztőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Ha nincs otthon szárított élesztő, akkor ehhez a mennyiséghez 40 g friss élesztőt i használhatunk – ilyenkor azt felfuttatjuk.
  2. 100 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a kanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék vizet, az élesztős vizet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, 1,5 órát kelesztjük.
  4. Lisztes felületen megformázzuk a kenyeret, kivajazott vagy zsírral kikent tepsire tesszük, még fél órát pihentetjük. Éles késsel pár helyen bevagdossuk.
  5. A sütő aljára egy bögre forró vizet teszünk, majd 200 fokon a kenyeret is elkezdjük sütni. 10 perc után kivesszük a vizet, további 20 percig sütjük. Kihűtjük, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása