Habkönnyű mini joghurtos Lángos

Nincs is jobb a lágy, puha, finom lángosnál. Fő fogásnak is tökéletes, ilyenkor én mindig kör alakúra készítem, és jó sok fokhagymával kenem meg és sok-sok sajtot és tejfölt halmozok rá. HA pedig savanyú bableveshez készítem, akkor négyzet alakúra vágom és úgy sütöm meg. A recept nagyon jó, köszönet érte Kovács Zsanettnek!

Hozzáadta:, 16.2.2020
Kategória: Főételek, Kelt tészta
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Habkönnyű mini joghurtos Lángos

Hozzávalók

Tészta
50 dkgliszt
3 dkgélesztő
2 dllangyos tej
1 evőkanálcukor
1 dbnagy tojás
1/2 dlsütőrum
1 dbkis db natúr joghurt
1/2 tkszódabikarbóna
2-3 evőkanálolaj
só ízlés szerint
fokhagyma granulátum vagy frissen átzúzott
1 l olajsütéshez
Tálaláshoz:
fokhagyma, tejföl, sajt

Elkészítés menete

  1. Tálba szitáljuk a lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a szódabikarbónával.
  2. Tejet langyosítunk egy tk cukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt. Teszünk bele 2 evőkanál lisztet, elkavarjuk és lefedjük, míg fel nem fut.
  3. A lisztet tálba szórjuk, közepére mélyedést készítünk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, jól kidolgozzuk, hólyagosra.
  4. Lágy tésztát dagasztunk majd a 2-3 ek olajat a végén hozzá dolgozzuk. Meglisztezzük, betakarjuk, meleg helyen kelesztjük.
  5. Megformázzuk a lángosokat, bő, forró olajban megsütjük, lecsepegtetjük, tejföllel, sajttal tálaljuk, esetleg előtte fokhagymával megkenjük.

Forrás: Zsanett Kovács blogja