Habos bajor fánk

Recept Habos bajor fánk
KÜLDÖTT KÉPEK

A habos bajor fánknak kevesen tudnak ellenállni. Nem is csoda hiszen lekvárral és tejszínhabbal a tetején igazi ízbomba minden egyes falat. Érdemes kipróbálni!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hozzávalók:

50 gporcukor
50 glágy vaj
3 dbtojás sárgája
500 gbáza finomliszt
30 gélesztő
250 mltej
2 ev. kanálrum
csipet
csipetreszelt citromhéj

Díszítéshez:

1 csészelekvár
250 gtúró
1 csomagvaníliacukor
100 ml33%-os tejszín
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál kanál búza finomlisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és felfuttatjuk. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és az élesztőt, jól összedolgozzuk, és sima tésztát készítünk. Az elkészült tésztát meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük.
  2. A megkelt tésztát 1 centi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és egy pohárral vagy szaggatóval kis köröket szaggatunk. A kiszaggatott korongokat még 10 percig pihentetjük.
  3. A korongok közepére ujjunkkal kis mélyedést nyomunk. Egy mélyebb edényben bő mennyiségű olajat felforrósítunk, és ebben sütjük ki a fánkokat. A forró olajba a fánkokat a mélyedéssel lefelé tesszük bele.
  4. A fánkok mindkét oldalát megsütjük, majd a felesleges zsiradékot törlőpapírral leitatjuk. A kész fánkokat megkenjük lekvárral. A túrót, tejszínt és cukrot habbá verjük, a habot pedig a lekvárra tesszük, majd díszítésként porcukorral meghintjük. Ebből a tésztamennyiségből nagyjából 60 fánkot kapunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás