Habos bajor fánk

Hozzáadta: bianca285, 5.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, Édes főételek, Hús nélkül, Ebéd, Főétkezések, Farsang, Ünnepek
KÜLDÖTT KÉPEK
A habos bajor fánknak kevesen tudnak ellenállni. Nem is csoda hiszen lekvárral és tejszínhabbal a tetején igazi ízbomba minden egyes falat. Érdemes kipróbálni!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: bianca285, 5.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, Édes főételek, Hús nélkül, Ebéd, Főétkezések, Farsang, Ünnepek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Hozzávalók:
50 gporcukor
50 glágy vaj
3 dbtojás sárgája
500 gbáza finomliszt
30 gélesztő
250 mltej
2 ev. kanálrum
csipetsó
csipetreszelt citromhéj
Díszítéshez:
1 csészelekvár
250 gtúró
1 csomagvaníliacukor
100 ml33%-os tejszín
porcukor szóráshoz
- Először a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál kanál búza finomlisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és felfuttatjuk. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és az élesztőt, jól összedolgozzuk, és sima tésztát készítünk. Az elkészült tésztát meleg helyen nagyjából 1 órát pihentetjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bavorské vdolečky jako peříčko.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Bavorské šišky ako pierko.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bawarskie babeczki lekkie jak piórko.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Luftige böhmische Dalken an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS