TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Habos citromos kocka
Habos citromos kocka
Recept Habos citromos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy igazi frissítő és krémes sütemény. A kissé fanyar habos citromos kockának számos változata létezik, nálunk ez az, ami a legjobban ízlik. A tésztája puha, a krémje isteni, a zselé pedig az egészet még jobban feldobja. Én még tejszínhabbal is díszítem, hogy még kívánatosabb legyen, de nélküle is kiváló desszert. Az elkészítése szerintem pofonegyszerű, nem kell hozzá túl sok tapasztalat, így kezdő szakácsok is bármikor hozzáfoghatnak az elkészítéséhez.

TopPetra TopPetra    ·   16.11.2016

Habos citromos kocka

Egy igazi frissítő és krémes sütemény. A kissé fanyar habos citromos kockának számos változata létezik, nálunk ez az, ami a legjobban ízlik. A tésztája puha, a krémje isteni, a zselé pedig az egészet még jobban feldobja. Én még tejszínhabbal is díszítem, hogy még kívánatosabb legyen, de nélküle is kiváló desszert. Az elkészítése szerintem pofonegyszerű, nem kell hozzá túl sok tapasztalat, így kezdő szakácsok is bármikor hozzáfoghatnak az elkészítéséhez.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
160 g
kristálycukor
6 ev. kanál
olaj
200 g
búzafinomliszt

Citromos hab:

2 csomag
zselatin por
1 citrom leve
500 ml
habtejszín
150 g
natúr joghurt
1 ev. kanál
porcukor

Citromos zselé:

2 csomag
zselatinpor (extra erős)
700 ml
víz
2 ev. kanál
porcukor
1 db
citrom leve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk az olajat, végül óvatosan belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott és belisztezett tepsibe öntjük, majd megsütjük.
  2. A citromos habhoz a zselatint elkeverjük a citromlével, és addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! A zselatint belekeverjük a joghurtba, majd a zselatinos joghurtot hozzákeverjük a cukorral habbá vert tejszínhabhoz. Ez kerül a kihűlt tészta tetejére, és megvárjuk míg megköt.
  3. A citromos zseléhez a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. 1 perc után levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom levét, megvárjuk, míg kissé kihűl és ráöntjük a süteményre. Miután megdermedt, tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása