Habos citromos kocka

Egy igazi frissítő és krémes sütemény. A kissé fanyar habos citromos kockának számos változata létezik, nálunk ez az, ami a legjobban ízlik. A tésztája puha, a krémje isteni, a zselé pedig az egészet még jobban feldobja. Én még tejszínhabbal is díszítem, hogy még kívánatosabb legyen, de nélküle is kiváló desszert. Az elkészítése szerintem pofonegyszerű, nem kell hozzá túl sok tapasztalat, így kezdő szakácsok is bármikor hozzáfoghatnak az elkészítéséhez.

Hozzáadta:admin, 16.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Habos citromos kocka

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
160 gkristálycukor
6 ev. kanálolaj
200 gbúzafinomliszt
Citromos hab:
2 csomagzselatin por
1 citrom leve
500 mlhabtejszín
150 gnatúr joghurt
1 ev. kanálporcukor
Citromos zselé:
2 csomagzselatinpor (extra erős)
700 mlvíz
2 ev. kanálporcukor
1 dbcitrom leve

Elkészítés menete

  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk az olajat, végül óvatosan belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott és belisztezett tepsibe öntjük, majd megsütjük.
  2. A citromos habhoz a zselatint elkeverjük a citromlével, és addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! A zselatint belekeverjük a joghurtba, majd a zselatinos joghurtot hozzákeverjük a cukorral habbá vert tejszínhabhoz. Ez kerül a kihűlt tészta tetejére, és megvárjuk míg megköt.
  3. A citromos zseléhez a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. 1 perc után levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom levét, megvárjuk, míg kissé kihűl és ráöntjük a süteményre. Miután megdermedt, tejszínhabbal díszítjük.