Habos citromos kocka

Recept Habos citromos kocka

Hozzáadta: TopPetra, 16.11.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy igazi frissítő és krémes sütemény. A kissé fanyar habos citromos kockának számos változata létezik, nálunk ez az, ami a legjobban ízlik. A tésztája puha, a krémje isteni, a zselé pedig az egészet még jobban feldobja. Én még tejszínhabbal is díszítem, hogy még kívánatosabb legyen, de nélküle is kiváló desszert. Az elkészítése szerintem pofonegyszerű, nem kell hozzá túl sok tapasztalat, így kezdő szakácsok is bármikor hozzáfoghatnak az elkészítéséhez.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 16.11.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás
160 gkristálycukor
6 ev. kanálolaj
200 gbúzafinomliszt

Citromos hab:

2 csomagzselatin por
1 citrom leve
500 mlhabtejszín
150 gnatúr joghurt
1 ev. kanálporcukor

Citromos zselé:

2 csomagzselatinpor (extra erős)
700 mlvíz
2 ev. kanálporcukor
1 dbcitrom leve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk az olajat, végül óvatosan belekeverjük a lisztet. A tésztát kivajazott és belisztezett tepsibe öntjük, majd megsütjük.
  2. A citromos habhoz a zselatint elkeverjük a citromlével, és addig melegítjük, míg fel nem oldódik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! A zselatint belekeverjük a joghurtba, majd a zselatinos joghurtot hozzákeverjük a cukorral habbá vert tejszínhabhoz. Ez kerül a kihűlt tészta tetejére, és megvárjuk míg megköt.
  3. A citromos zseléhez a zselatint elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. 1 perc után levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom levét, megvárjuk, míg kissé kihűl és ráöntjük a süteményre. Miután megdermedt, tejszínhabbal díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás