Habos diós szelet

A habos diós szelet akár ajándéknak is tökéletes. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, ráadásul mi döntjük el, milyenre formázzuk az egyes szeleteket. A kedvünk szerint előkészített tésztát megkenjük a finom tojáshabos krémmel, majd az egészet pár perc alatt készre sütjük. Ideális dísze lehet a karácsonyi asztalnak, a gyerekek és felnőttek pedig biztos lecsapnak rá. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 6.12.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Habos diós szelet

Hozzávalók

250 gbúzafinomliszt
120 gvaj vagy margarin
120 gporcukor
50 gdarált dió
1 dbtojás
1 ev. kanálkakaó
csipetnyi őrölt szegfűszeg
reszelt citromhéj
Öntet:
1 dbtojásfehérje
150 gporcukor
1 ev. kanálcitromlé

Elkészítés menete

  1. A lisztet, vajat, cukrot, daráltdiót, tojást, szegfűszeget, reszelt citromhéjat és kakaót tésztává dolgozzuk.
  2. Ha a tészta túl tömény, akkor tojássárgát adhatunk még hozzá.
  3. A tésztát lisztes felületen 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük az öntettel és felszeleteljük.
  4. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 160 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  5. Öntet: a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével habbá verjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou