TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Habos diós szelet
Habos diós szelet
Recept Habos diós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A habos diós szelet akár ajándéknak is tökéletes. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, ráadásul mi döntjük el, milyenre formázzuk az egyes szeleteket. A kedvünk szerint előkészített tésztát megkenjük a finom tojáshabos krémmel, majd az egészet pár perc alatt készre sütjük. Ideális dísze lehet a karácsonyi asztalnak, a gyerekek és felnőttek pedig biztos lecsapnak rá. Jó étvágyat!

TopPetra TopPetra    ·   6.12.2018

Habos diós szelet

A habos diós szelet akár ajándéknak is tökéletes. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, ráadásul mi döntjük el, milyenre formázzuk az egyes szeleteket. A kedvünk szerint előkészített tésztát megkenjük a finom tojáshabos krémmel, majd az egészet pár perc alatt készre sütjük. Ideális dísze lehet a karácsonyi asztalnak, a gyerekek és felnőttek pedig biztos lecsapnak rá. Jó étvágyat!

20 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
búzafinomliszt
120 g
vaj vagy margarin
120 g
porcukor
50 g
darált dió
1 db
tojás
1 ev. kanál
kakaó
csipetnyi őrölt szegfűszeg
reszelt citromhéj

Öntet:

1 db
tojásfehérje
150 g
porcukor
1 ev. kanál
citromlé
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet, vajat, cukrot, daráltdiót, tojást, szegfűszeget, reszelt citromhéjat és kakaót tésztává dolgozzuk.
  2. Ha a tészta túl tömény, akkor tojássárgát adhatunk még hozzá.
  3. A tésztát lisztes felületen 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük az öntettel és felszeleteljük.
  4. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 160 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  5. Öntet: a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével habbá verjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása