Habos diós szelet

Recept Habos diós szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A habos diós szelet akár ajándéknak is tökéletes. A tésztával nagyon könnyű dolgozni, ráadásul mi döntjük el, milyenre formázzuk az egyes szeleteket. A kedvünk szerint előkészített tésztát megkenjük a finom tojáshabos krémmel, majd az egészet pár perc alatt készre sütjük. Ideális dísze lehet a karácsonyi asztalnak, a gyerekek és felnőttek pedig biztos lecsapnak rá. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gbúzafinomliszt
120 gvaj vagy margarin
120 gporcukor
50 gdarált dió
1 dbtojás
1 ev. kanálkakaó
csipetnyi őrölt szegfűszeg
reszelt citromhéj

Öntet:

1 dbtojásfehérje
150 gporcukor
1 ev. kanálcitromlé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, vajat, cukrot, daráltdiót, tojást, szegfűszeget, reszelt citromhéjat és kakaót tésztává dolgozzuk.
  2. Ha a tészta túl tömény, akkor tojássárgát adhatunk még hozzá.
  3. A tésztát lisztes felületen 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük az öntettel és felszeleteljük.
  4. A süteményeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 160 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  5. Öntet: a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével habbá verjük.

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás