Habos szelet csokoládéval

Karácsonyra nemcsak a szárazabb, vagy éppen sütés nélküli finomságokat készítem, hanem azért szánok időt a krémes fogásokra is. Egyik nagy kedvenc a habos szelet csokoládéval. A diós tésztát süteményes zsákkal sütőpapírral kibélelt tepsire nyomom, lényegében kis rudakat formázok, majd miután megsült, erre viszem fel az édes és lágy krémet. Egy kis pihentetés a hűtőszekrényben, majd miután kihűlt, csokiba mártom. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 17.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Habos szelet csokoládéval

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojásfehérje
250 gporcukor
150 gdarált dió
Krém:
200 gvanília ízű krémpor
500 mllangyos víz
3 ev. kanálrum
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
5 ev. kanáltojáslikőr
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, ezután beleforgatjuk a darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba nyomjuk és a megfelelő fej kiválasztása után sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a tésztalapokat. 140 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.%1
  3. A krémport a vízzel és rummal eldolgozzuk (kézi robotgéppel felverjük). Ezután 10 percig pihentetjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a krémporos keveréket, végül a tojáslikőrt.
  5. Ezt is süteményes zsákba töltjük, majd a kihűlt tésztalapokra rávisszük a krémet.%2
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és megkötött, csokiöntetbe mártjuk.%3

 

Forrás: mamincinyrecepty