Habos szelet csokoládéval

Recept Habos szelet csokoládéval
KÜLDÖTT KÉPEK

Karácsonyra nemcsak a szárazabb, vagy éppen sütés nélküli finomságokat készítem, hanem azért szánok időt a krémes fogásokra is. Egyik nagy kedvenc a habos szelet csokoládéval. A diós tésztát süteményes zsákkal sütőpapírral kibélelt tepsire nyomom, lényegében kis rudakat formázok, majd miután megsült, erre viszem fel az édes és lágy krémet. Egy kis pihentetés a hűtőszekrényben, majd miután kihűlt, csokiba mártom. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojásfehérje
250 gporcukor
150 gdarált dió

Krém:

200 gvanília ízű krémpor
500 mllangyos víz
3 ev. kanálrum
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
5 ev. kanáltojáslikőr
csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, ezután beleforgatjuk a darált diót.
  2. A tésztát süteményes zsákba nyomjuk és a megfelelő fej kiválasztása után sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a tésztalapokat. 140 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.%1
  3. A krémport a vízzel és rummal eldolgozzuk (kézi robotgéppel felverjük). Ezután 10 percig pihentetjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, kanalanként beledolgozzuk a krémporos keveréket, végül a tojáslikőrt.
  5. Ezt is süteményes zsákba töltjük, majd a kihűlt tésztalapokra rávisszük a krémet.%2
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt és megkötött, csokiöntetbe mártjuk.%3

 

Forrás: mamincinyrecepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás