Habroló tojáshabbal

Hozzáadta: TopPetra, 5.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes krémek, öntetek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Legjobb desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha van kéznél leveles tészta, akkor a habroló elkészítése sem okozhat különösebb gondot. Nem kell hozzá más, csak a megfelelő sütőformák, majd pedig a finom krém, amivel töltjük. Igazi ünnepi édesség, megér egy próbát!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes krémek, öntetek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Legjobb desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 csomagleveles tészta
3 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
250 ml/víz
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálcitromlé
Porcukor szóráshoz
- A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
- A habroló sütőformát előkészítjük, erre csavarjuk fel a tésztacsíkokat.
- A tésztával bevont sütőformákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük. Ez a sütőtől is függ, akkor jó, amikor már szép aranybarna.
- A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a citromlevet.
- A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a 100 g porcukrot és addig kevergetjük, amíg fel nem forr. Amikor már látjuk a tipikus buborékokat, levesszük a lángról és folyamatos kevergetés mellett, óvatosan, lassan csorgatva hozzáadjuk a tojáshabhoz. Addig keverjük, amíg egységes krémet nem kapunk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS