Habroló tojáshabbal

Recept Habroló tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha van kéznél leveles tészta, akkor a habroló elkészítése sem okozhat különösebb gondot. Nem kell hozzá más, csak a megfelelő sütőformák, majd pedig a finom krém, amivel töltjük. Igazi ünnepi édesség, megér egy próbát!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 csomagleveles tészta
3 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
250 ml/víz
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálcitromlé
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. A habroló sütőformát előkészítjük, erre csavarjuk fel a tésztacsíkokat.
  3. A tésztával bevont sütőformákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük. Ez a sütőtől is függ, akkor jó, amikor már szép aranybarna.
  4. A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a citromlevet.
  5. A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a 100 g porcukrot és addig kevergetjük, amíg fel nem forr. Amikor már látjuk a tipikus buborékokat, levesszük a lángról és folyamatos kevergetés mellett, óvatosan, lassan csorgatva hozzáadjuk a tojáshabhoz. Addig keverjük, amíg egységes krémet nem kapunk.
  6. A krémet süteményes zsákba töltjük, rátesszük a megfelelő töltőfejet, majd minden egyes kihűlt rolót megtöltünk a krémmel. A végén porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás