TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Habroló tojáshabbal
Habroló tojáshabbal
Recept Habroló tojáshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.12.2020

Habroló tojáshabbal

Ha van kéznél leveles tészta, akkor a habroló elkészítése sem okozhat különösebb gondot. Nem kell hozzá más, csak a megfelelő sütőformák, majd pedig a finom krém, amivel töltjük. Igazi ünnepi édesség, megér egy próbát!

45 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 csomag
leveles tészta
3 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
250 ml/
víz
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
citromlé
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, majd kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. A habroló sütőformát előkészítjük, erre csavarjuk fel a tésztacsíkokat.
  3. A tésztával bevont sütőformákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük. Ez a sütőtől is függ, akkor jó, amikor már szép aranybarna.
  4. A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük, majd amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a citromlevet.
  5. A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a 100 g porcukrot és addig kevergetjük, amíg fel nem forr. Amikor már látjuk a tipikus buborékokat, levesszük a lángról és folyamatos kevergetés mellett, óvatosan, lassan csorgatva hozzáadjuk a tojáshabhoz. Addig keverjük, amíg egységes krémet nem kapunk.
  6. A krémet süteményes zsákba töltjük, rátesszük a megfelelő töltőfejet, majd minden egyes kihűlt rolót megtöltünk a krémmel. A végén porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása