Hagymás „kalács” leveles tésztából

Recept Hagymás „kalács” leveles tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A hagymás „kalács” leveles tésztából egy gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kenyérlángost készítsünk. Nem sokban tér el az íze a lángállótól, tökipompostól, ki hogy ismeri, és sokkal gyorsabb. Ajánlom azoknak akik időszűkében szeretnének egy finomságot varázsolni az asztalra. Nagyon finom!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 csomagleveles tészta
350 ghagyma (vörös- és lilahagyma, vegyesen)
1 doboztejföl
150 gcsászárszalonna
150 gkéksajt
ízlés szerint só, bors, kakukkfű
30 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hagymákat megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, és a hagymával együtt serpenyőbe rakjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig sütjük, míg a hagyma meg nem puhul.
  2. A leveles tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát megkenjük a tejföllel, fűszerezzük, rátesszük a szalonnás-hagymás keveréket, majd a morzsolt kéksajttal megsszórjuk.
  3. 200 °C-on aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

 

 

 

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás