TopReceptek.hu 15 perces receptek Sósak Hagymás „kalács” leveles tésztából
Hagymás „kalács” leveles tésztából
Recept Hagymás „kalács” leveles tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2016

Hagymás „kalács” leveles tésztából

A hagymás „kalács” leveles tésztából egy gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kenyérlángost készítsünk. Nem sokban tér el az íze a lángállótól, tökipompostól, ki hogy ismeri, és sokkal gyorsabb. Ajánlom azoknak akik időszűkében szeretnének egy finomságot varázsolni az asztalra. Nagyon finom!

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 csomag
leveles tészta
350 g
hagyma (vörös- és lilahagyma, vegyesen)
1 doboz
tejföl
150 g
császárszalonna
150 g
kéksajt
ízlés szerint só, bors, kakukkfű
30 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hagymákat megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, és a hagymával együtt serpenyőbe rakjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig sütjük, míg a hagyma meg nem puhul.
  2. A leveles tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát megkenjük a tejföllel, fűszerezzük, rátesszük a szalonnás-hagymás keveréket, majd a morzsolt kéksajttal megsszórjuk.
  3. 200 °C-on aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!

 

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása