Hagymás „kalács” leveles tésztából
A hagymás „kalács” leveles tésztából egy gyors és egyszerű módja annak, hogy egy kenyérlángost készítsünk. Nem sokban tér el az íze a lángállótól, tökipompostól, ki hogy ismeri, és sokkal gyorsabb. Ajánlom azoknak akik időszűkében szeretnének egy finomságot varázsolni az asztalra. Nagyon finom!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.9.2016
Kategória: 15 perces receptek, Sósak, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 csomagleveles tészta
350 ghagyma (vörös- és lilahagyma, vegyesen)
1 doboztejföl
150 gcsászárszalonna
150 gkéksajt
ízlés szerint só, bors, kakukkfű
30 gvaj
- A hagymákat megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, és a hagymával együtt serpenyőbe rakjuk. Hozzáadjuk a vajat, és addig sütjük, míg a hagyma meg nem puhul.
- A leveles tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és villával megszurkáljuk. A tésztát megkenjük a tejföllel, fűszerezzük, rátesszük a szalonnás-hagymás keveréket, majd a morzsolt kéksajttal megsszórjuk.
- 200 °C-on aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS