TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Hagymás pite
Hagymás pite
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   10.1.2020

Hagymás pite

Eddig nem sokat készítettem a hagymás pitét, de az biztos, hogy magát a tésztát és az alapot gyakrabban fogom! Ha a tészta kész, akkor már csak a finom feltétet, tölteléket kell kitalálni. Ez ebben az esetben az elengedhetetlen lilahagyma, a karakteres sajt, egy kevés fűszer és a főzőtejszín volt. A tölteléket a már megsült tésztára tettem, majd együtt a kettőt pár perc alatt készre sütöttem. Szerző: Lacusin

35 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

250 g
rétesliszt
125 ml
tej
120 g
zsír
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

50 g
vaj
5 db
lilahagyma
100 g
kékpenészes sajt
1 db
tojás
100 ml
főzőtejszín
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.%1
  2. Miután kihűlt, előkészítjük a piteformát, a tésztát méretre nyújtjuk, majd kibéleljük fele a formát, az oldalát is. A felesleges tésztarészeket levágjuk, majd 200 fokon 30 percig sütjük.%2
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A hagymát vékonyra szeleteljük, a vajon megpirítjuk. A pirított hagymát tálba tesszük, elkeverjük a sajttal, fűszerekkel, tejszínnel és tojással.%3
  4. Ráöntjük a tésztára, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg el nem kezd pirulni.%4%5%6

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept