Hagymás pite

Recept Hagymás pite
KÜLDÖTT KÉPEK

Eddig nem sokat készítettem a hagymás pitét, de az biztos, hogy magát a tésztát és az alapot gyakrabban fogom! Ha a tészta kész, akkor már csak a finom feltétet, tölteléket kell kitalálni. Ez ebben az esetben az elengedhetetlen lilahagyma, a karakteres sajt, egy kevés fűszer és a főzőtejszín volt. A tölteléket a már megsült tésztára tettem, majd együtt a kettőt pár perc alatt készre sütöttem. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 grétesliszt
125 mltej
120 gzsír
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanálsütőpor

Töltelék:

50 gvaj
5 dblilahagyma
100 gkékpenészes sajt
1 dbtojás
100 mlfőzőtejszín
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, hűtőszekrénybe tesszük.%1
  2. Miután kihűlt, előkészítjük a piteformát, a tésztát méretre nyújtjuk, majd kibéleljük fele a formát, az oldalát is. A felesleges tésztarészeket levágjuk, majd 200 fokon 30 percig sütjük.%2
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A hagymát vékonyra szeleteljük, a vajon megpirítjuk. A pirított hagymát tálba tesszük, elkeverjük a sajttal, fűszerekkel, tejszínnel és tojással.%3
  4. Ráöntjük a tésztára, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg el nem kezd pirulni.%4%5%6
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás