TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Hagymás-szalonnás falatkák
Hagymás-szalonnás falatkák
Recept Hagymás-szalonnás falatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A hagymás-szalonnás falatkák igazi kis vendégváró falatok. Én szeretem a „nagyobb” falatokat, így kb. 8 cm átmérőjű korongokat készítettem, amolyan kis pici lepénykéket, de bátran lehet kisebbeket is kiszaggatni a kelt tésztából. Mivel imádom a szalonnás-hagymás keveréket, nem volt kérdéses, hogy ez a feltét kerül a kis korongok tetejére. Ha bátrabbak vagyunk, akkor bátran kísérletezhetünk a díszítéssel és ízesítéssel. Tapasztalatból írom, hogy a fokhagyma, tejföl, lilahagyma, sült sonka, pirított lilahagyma is tökéletesen illik a kis korongokra, de akár pizzás feltét és sajt is használható.

Alexa96    ·   27.5.2017

Hagymás-szalonnás falatkák

A hagymás-szalonnás falatkák igazi kis vendégváró falatok. Én szeretem a „nagyobb” falatokat, így kb. 8 cm átmérőjű korongokat készítettem, amolyan kis pici lepénykéket, de bátran lehet kisebbeket is kiszaggatni a kelt tésztából. Mivel imádom a szalonnás-hagymás keveréket, nem volt kérdéses, hogy ez a feltét kerül a kis korongok tetejére. Ha bátrabbak vagyunk, akkor bátran kísérletezhetünk a díszítéssel és ízesítéssel. Tapasztalatból írom, hogy a fokhagyma, tejföl, lilahagyma, sült sonka, pirított lilahagyma is tökéletesen illik a kis korongokra, de akár pizzás feltét és sajt is használható.

Alapanyagok

HOZZÁVALÓ KB. 25 ADAGHOZ:

250 g
finomliszt
250 g
rétesliszt
1 dl
növényi olaj
1 db
tojás
csipet só
150 ml
víz
1 kv. kanál
kristálycukor
1 dl
magas zsírtartalmú tej
250 g
szalonna
350 g
vöröshagyma
csipet őrölt kömény
1 db
tojás kenéshez
20 g
friss élesztő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejből, élesztőből és cukorból kovászt készítünk. A liszthez hozzáadjuk a felfutott kovászt, a tojást, olajat, vizet és a csipet sót. Eldolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva legalább 45 percig kelesztjük.
  2. Közben a szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát 1 evőkanálnyi olajban zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Sózzuk, ízlés szerint őrölt köményt is adhatunk hozzá, majd lefedve 10 percig pároljuk.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, majd egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével kb. 8 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A kis korongokra kb. 1 evőkanálnyi szalonnás-hagymás tölteléket teszünk, elegyengetjük a korongok felületén, majd a szélét, amit a feltét nem ér, felvert tojással megkenjük. A korongokat 200 fokon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Simonaszolnokinak.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása