Hagymás-szalonnás töltelékkel töltött korongok tejföllel és sajttal

Néha a legegyszerűbb ételek aratják a legnagyobb sikert a család körében. Erre a hagymás-szalonnás töltelékkel töltött korongok tejföllel és sajttal a kiváló példa. Egyszerű kelt tésztába csomagolt szalonnás-hagymás töltelék, korong alakúra formázva, megkenve tejföllel, és bőven megszórva reszelt sajttal. Tényleg nem bonyolult, és ha van otthon kenyérsütőgép, akkor még egyszerűbb a dolgunk.

Hozzáadta:, 28.9.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Péksütemények
Recept Hagymás-szalonnás töltelékkel töltött korongok tejföllel és sajttal

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
150 mlolaj
1/2 kockaélesztő
1 kv. kanálcukor
250 mllangyos víz
csipet só
Töltelék:
3 dbhagyma
200 gszalonna
Tetejére:
200 gtejföl
150 greszelt sajt

Elkészítés menete

  1. A tészta készítéséhez kenyérsütőgépet használtam: először beleöntöttem a folyékony, majd a száraz hozzávalókat. Ha nincs kenyérsütőgép, akkor a tésztát kézzel is elkészíthetjük: a tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, egy tálba beleszórjuk a szárazhozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, a tojást, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. A tésztát letakarjuk és megkelesztjük.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát a hagymával együtt megpirítjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  3. A megkelt tésztát 18 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes kis adagot kor alakúra nyújtunk, majd a közepére egy kupac hagymás-szalonnás tölteléket teszünk. Cipókat formázunk, majd a töltött cipókat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A közepén lenyomjuk, és egy korongot kapunk, aminek a közepébe egy mélyedés van.%1%2
  4. A korongokat tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 fokon aranyszínűre sütjük.%3%4%5