Hagymával és tejszínnel sült puha sertéstarja

Remek fogás egyetlen sütőtálból. A hagymával és tejszínnel sült puha sertéstarja akkor kerül az asztalra, amikor valami különlegessel szeretném meglepni a családot. Bár ez eléggé egyszerű és szokványos fogásnak tűnhet, mégis sok ponton lehet egy kis pikantériát és meglepetést csempészni az ételbe. Ez lehet a fűszer, amivel ízesítjük a húst. Aznap is fűszerezhetjük a húsz, de akár egy nappal előtte is bepácolhatjuk. A pirított hagyma szintén nagyon feldobja (bár a friss hagyma is tökéletes). Akár füstölt sonkát vagy szalonnát is csempészhetünk a rétegek közé, a fogást pedig a finom, zsíros habtejszín teszi fantasztikussá.

Hozzáadta:Viki78, 8.10.2017
Kategória: Főételek
Hagymával és tejszínnel sült puha sertéstarja

Hozzávalók

sertéstarja szelet
Steak fűszerkeverék
olaj
vöröshagyma
burgonya
őrölt édes pirospaprika
150 ml legalább 30-os habtejszín1

Elkészítés menete

  1. A csont nélküli sertéstarja szeleteket kiklopfoljuk, a széleit bevagdossuk, majd a fűszerkeverékkel megszórjuk. Én steak fűszerkeveréket használtam, ami kellően fűszeres és pikáns. A fűszeres hússzeleteket olajjal meglocsoljuk, és félretesszük pihenni. Amíg a hús pihen, a hagymát felkarikázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk.
  2. A hagymát pirítás közben megsózzuk. A burgonyát meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A sütőtálat kiolajozzuk, az aljára tesszük a felkarikázott burgonya felét, sózzuk és pirospaprikával megszórjuk.
  3. A burgonyára kanállal rátesszük a pirított hagymát. A hússzeleteket a serpenyőben, amiben a hagymát is pirítottuk, hirtelen megpirítjuk. A hússzeleteket rátesszük a hagymás burgonyára, majd rátesszük a maradék szeletelt burgonyát. Sózzuk, lefedjük és 200 fokon fél órát sütjük.
  4. A habtejszínt rákenjük a burgonya tetejére, ismét lefedjük, további fél órát sütjük. Ezután a sütőtál fedelét levesszük, majd addig sütjük, amíg a burgonya a tetején szép színt nem kap, a hús pedig puha nem lesz.

Szerző: Nada I. /Rebeka/