Hajdinafasírt

A hajdinafasírt remek választás lehet a böjti napokra. Húst nem tartalmaz, így húsmentes napokon tökéletesen beleilleszthető az étrendbe. A hajdina nem sok előkészületet igényel, csak párszor át kell mosni, majd hagymát pirítunk, rátesszük, és bő vízzel felöntjük. Ha zöldséget adunk hozzá, köretként is pompás, ha pedig összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával és a többi hozzávalóval, akkor ezeket a remek kis fasírtokat készíthetjük el.

Hozzáadta:, 24.3.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Hajdinafasírt

Hozzávalók

Hozzávaló kb. 15 adaghoz:
200 ghajdina
1 dbkisebb vöröshagyma
1 ev. kanálvaj
600 ml víz
50 gzsemlemorzsa
2 dbtojás
100 greszelni való sajt
csipet só
csipet majoránna
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint bors
100 mlolaj sütéshez
100 gzsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megmosott hajdinát. Ezután forró vízzel felöntjük, megsózzuk, majd puhára, szinte kásás állagúvá főzzük. Miután megfőtt, kihűtjük.
  2. A kihűlt hajdinakásához hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, a sót, a majoránnát, ízlés szerint borossal és ételízesítővel ízesítjük, majd hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtt. Ha szeretnénk, zúzott fokhagymát is adhatunk hozzá. A masszát jó alaposan elkeverjük, majd amikor már formázható, megformázzuk a fasírtokat. A fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban megsütjük.
  3. Burgonyával, zöldséggel tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptrét köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskanak