A paradicsomos húsgolyót a régiek „szoci” ételnek hívják, de szerintem a mai világban is bőven megállja a helyét. Érdemes előszedni a régi recepteket, kicsit leporolni, majd elkészíteni.
A paradicsomos húsgolyót a régiek „szoci” ételnek hívják, de szerintem a mai világban is bőven megállja a helyét. Érdemes előszedni a régi recepteket, kicsit leporolni, majd elkészíteni.
Tippek a mártáshoz:
A mártáshoz akár fahéjat is adhatunk. Sokan nem szeretik az édes ízvilágot, így a cukor és szegfűszeg mennyisége is csökkenthető.
A húsgolyóhoz érdemes zsírosabb húst használni, és akár 1:1 arányban darált sertést és darált marhát.
Ha kevés zsemlemorzsát is adunk a húskeverékhez, akkor az nem fog szétesni.
Ha a mártás túl híg, akkor több liszttel kell bekeverni. Ez akkor fordulhat elő, ha hozzáadjuk a plussz tejet.
Remélem, ízleni fog a paradicsomos húsgolyó. Jó étvágyat!
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül