Hamis almás krémes

Recept Hamis almás krémes
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy igazi sütés nélküli finomság. A háztartási keksz, almás töltelék és vaníliakrém hármasa teszi felejthetetlenné ezt az isteni hamis almás rétest. Az elkészítése jár némi munkával, de megéri a fáradozást. Hidegen tálalom, ugyanis az elkészítést követően legalább 1 éjszakára a hűtőszekrénybe teszem. Ezalatt a vaníliakrém is jól megköt, és az almás töltelék is. Hogy az alma ne follyon szét a süteményben, az állagát darával javítottam. Ehhez a mennyiséghez 1 evőkanálnyi elég volt, de ha még ekkor is túl folyós, akkor lehet még hozzáadni. A vaníliakrémhez a kihűlt sűrű pudingot kevertem hozzá kanalanként a habos vajhoz, ettől lett igazán sima és krémes. A pudinghoz nem adtam hozzá cukrot, de ez ízlés dolga.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

1 kgháztartási keksz
1 kgalma
5 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanálfahéj
1 ev. kanálbúzadara
700 mltej
2 csomagvaníliapuding
200 gvaj
200 gporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítünk egy 25 x 30 cm-es tálat.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy főzőedénybe tesszük, megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd alacsony fokozaton el kezdjük főzni. Miután felforrt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kissé kihűl. Ezután hozzáadjuk a darát és jó alaposan elkeverjük. Ha az almás massza túl híg lenne, akkor adhatunk még hozzá darát.
  3. A tejben elkeverjük a pudingport és sűrű pudingot főzünk. Miután a puding megfőtt, megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ezután a porcukrot a vajjal habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a pudingot, így lágy, krémes masszát kapunk.
  4. A tál alját kirakjuk a háztartási keksszel, erre kerül az alma, egy újabb réteg keksz, a vaníliakrém, végül az utolsó réteg keksz. A hamis almás krémest legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás