TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Hamis krémes háztartási kekszből, sütés nélkül
Hamis krémes háztartási kekszből, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   17.6.2017

Hamis krémes háztartási kekszből, sütés nélkül

A krémes a desszertek királynője, és nem csoda, hogy otthon is megpróbálkozok az elkészítésével. Sajnos nem mindig tudok leveles tésztához hozzájutni, de ilyenkor is van megoldás. A háztartási keksz szintén egy remek megoldás lehet. Egyszerűen egy rétek, szorosan egymás mellé rakott kekszre kerül a jó sűrű vaníliakrém, majd a tejszínhab. A tetejét ismét egy adag keksszel zárjuk, amit az étcsokoládéból készült krémmel koronázunk meg. Hűtőből kivéve, jó hidegen tálalva az igazi.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Kb. 12 adaghoz:

1 csomag
világos háztartási keksz
900 ml
tej
2 csomag
vaníliapuding
2 ev. kanál
búzafinomliszt
3 db
tojás sárgája
100 g
kristálycukor
200 g
margarin
2 db
habtejszín (kb. 500 ml)
1 csomag
habfixáló
1 csomag
zselatin - elhagyható
1 tábla
étcsokoládé a tetejére
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tepsi alját egy réteg háztartási keksszel kirakjuk, erre kerül majd a jó sűrű vaníliakrém.
  2. A krémet a következőképp készítjük: 700 ml tejet felforralunk, majd hozzáadjuk a 200 ml tejben csomómentesre kevert pudingot, 2 evőkanál lisztet és 3 tojás sárgáját. Sűrű krémet főzünk, cukorral édesítjük. Miután megfőtt, levesszük a tűzről és miután kihűlt, belekeverjük a margarint. A krémet rákenjük a tepsiben lévő háztartási kekszre.
  3. A krém tetejére rákenjük a tejszínhabot, amit habfixálóval és cukorral készítettünk a két doboz habtejszínbő. A tejszínhabot rákenjük a vaníliakrém tetejére, erre kerül egy újabb réteg háztartási keksz, majd az egész tetejét bevonjuk a csokikrémmel.

 

Tipp: ha olyan krémesre vágyunk, amit a legjobb cukrászatokban látunk és kaphatunk, úgy mézes tésztát vagy leveles tésztát használjuk, a tejszínhabba pedig egy kevés zselatint rakunk. ehhez 100 ml vízben kb. 2 kávéskanálnyi zselatint elkeverünk, és hozzáadjuk a habtejszínhez, vagy akár a tejszínhabhoz.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept