Hamis krémes háztartási kekszből, sütés nélkül

A krémes a desszertek királynője, és nem csoda, hogy otthon is megpróbálkozok az elkészítésével. Sajnos nem mindig tudok leveles tésztához hozzájutni, de ilyenkor is van megoldás. A háztartási keksz szintén egy remek megoldás lehet. Egyszerűen egy rétek, szorosan egymás mellé rakott kekszre kerül a jó sűrű vaníliakrém, majd a tejszínhab. A tetejét ismét egy adag keksszel zárjuk, amit az étcsokoládéból készült krémmel koronázunk meg. Hűtőből kivéve, jó hidegen tálalva az igazi.

Recept Hamis krémes háztartási kekszből, sütés nélkül

Hozzávalók

Kb. 12 adaghoz:
1 csomagvilágos háztartási keksz
900 mltej
2 csomagvaníliapuding
2 ev. kanálbúzafinomliszt
3 dbtojás sárgája
100 gkristálycukor
200 gmargarin
2 dbhabtejszín (kb. 500 ml)
1 csomaghabfixáló
1 csomagzselatin - elhagyható
1 táblaétcsokoládé a tetejére

Elkészítés menete

  1. Egy tepsi alját egy réteg háztartási keksszel kirakjuk, erre kerül majd a jó sűrű vaníliakrém.
  2. A krémet a következőképp készítjük: 700 ml tejet felforralunk, majd hozzáadjuk a 200 ml tejben csomómentesre kevert pudingot, 2 evőkanál lisztet és 3 tojás sárgáját. Sűrű krémet főzünk, cukorral édesítjük. Miután megfőtt, levesszük a tűzről és miután kihűlt, belekeverjük a margarint. A krémet rákenjük a tepsiben lévő háztartási kekszre.
  3. A krém tetejére rákenjük a tejszínhabot, amit habfixálóval és cukorral készítettünk a két doboz habtejszínbő. A tejszínhabot rákenjük a vaníliakrém tetejére, erre kerül egy újabb réteg háztartási keksz, majd az egész tetejét bevonjuk a csokikrémmel.

 

Tipp: ha olyan krémesre vágyunk, amit a legjobb cukrászatokban látunk és kaphatunk, úgy mézes tésztát vagy leveles tésztát használjuk, a tejszínhabba pedig egy kevés zselatint rakunk. ehhez 100 ml vízben kb. 2 kávéskanálnyi zselatint elkeverünk, és hozzáadjuk a habtejszínhez, vagy akár a tejszínhabhoz.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának