Hamis krémes leveles tésztából

Hát, vannak finom dolgok a világon, és vannak az ellenállhatatlanul finom dolgok! A hamis krémes pedig az utóbbi csoportot erősíti. Én odavagyok érte. Nem is kell hozzá sok konyhai tapasztalat, és a tésztát is boltban veszem. A végeredmény pedig magáért beszél! A süteményt a lapok megsütésével kezdjük. A leleményesebben az egyiket egyenesen négyzet alakúra vághatják és megsüthetik, így a felszeleteléssel már nem lesz probléma. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 31.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Hamis krémes leveles tésztából

Hozzávalók

Alap:
2 csomagleveles tészta
Krém:
1 ltej
250 gkristálycukor
4 dbtojássárga
120 gvanília ízű pudingpor
Tojáshab:
4 dbtojásfehérje
100 gkristálycukor
Szükségünk lesz még:
1/2 lhabtejszín (33%)
Ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát óvatosan rátesszük a tepsire. Én a tepsi alján sütöttem, 220 fokon, 7 percig, a sütés előtt pepdig villával megbökdöstem.
  2. A krém hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, sűrű pudingot főzünk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A fényes, cukros tojáshabot beledolgozzuk a pudingba.
  5. A krémet rákenjük az egyik megsült tésztalapra, kihűtjük.
  6. A habtejszínt a cukorral szintén habbá verjük.
  7. A tejszínhabot rákenjük a pudingos rétegre, lefedjük a másik megsült tésztalappal, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük.%