Hamis krémes

Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Hát, hamis krémes, vagy pudingos tészta... Sok-sok névvel lehet ezt illetni, de nekünk mégis a hamis krémes maradt meg. A lágy tésztára jó nagy adag, tojáshabbal dúsított puding kerül (a tojásfehérjéből készült habot közvetlenül a forró pudingba kevertem, így nem kell attól tartani, hogy nyers marad). Erre jön a tejszínhab és a reszelt csokoládé.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
7 dbtojássárga
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanáltej
7 ev. kanálolaj
7 ev. kanálrétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
4 csomagvanília ízű pudingpor
1 lvíz
300 gkristálycukor
7 dbtojásfehérje
2 ev. kanálkristálycukor
Szükségünk lesz még:
500 mlhabtejszín
reszelt csokoládé díszítéshez
- A tojássárgát a cukorral habbá verjük. A tejet és olajat felváltva hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- Előkészítjük a 22x33 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük (a tepsi legyen legalább 4,5 cm magas). A tésztát a tepsi aljára öntjük, elegyengetjük, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Sütés közben figyeljük!
- A krémhez a kristálycukrot feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral együtt kemény habbá verjük, hűtőszekrénybe tesszük.
- Közben megfőzzük a pudingot. A még forró, sűrű pudingba belekeverjük a tojásfehérjét.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Falešný krémeš.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Falošný krémeš.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS