Hamis krémes

Recept Hamis krémes

Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

KÜLDÖTT KÉPEK

Hát, hamis krémes, vagy pudingos tészta... Sok-sok névvel lehet ezt illetni, de nekünk mégis a hamis krémes maradt meg. A lágy tésztára jó nagy adag, tojáshabbal dúsított puding kerül (a tojásfehérjéből készült habot közvetlenül a forró pudingba kevertem, így nem kell attól tartani, hogy nyers marad). Erre jön a tejszínhab és a reszelt csokoládé.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

7 dbtojássárga
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanáltej
7 ev. kanálolaj
7 ev. kanálrétesliszt
1 kv. kanálsütőpor

Krém:

4 csomagvanília ízű pudingpor
1 lvíz
300 gkristálycukor
7 dbtojásfehérje
2 ev. kanálkristálycukor

Szükségünk lesz még:

500 mlhabtejszín
reszelt csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. A tejet és olajat felváltva hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Előkészítjük a 22x33 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük (a tepsi legyen legalább 4,5 cm magas). A tésztát a tepsi aljára öntjük, elegyengetjük, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Sütés közben figyeljük!
  3. A krémhez a kristálycukrot feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük.
  4. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral együtt kemény habbá verjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Közben megfőzzük a pudingot. A még forró, sűrű pudingba belekeverjük a tojásfehérjét.
  6. A még forró krémet rátesszük a tésztára, elegyengetjük, kihűtjük. Tetejére kerül a tejszínhab, majd a reszelt csokoládé.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás