TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Hamis krémes
Hamis krémes
Recept Hamis krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Hát, hamis krémes, vagy pudingos tészta... Sok-sok névvel lehet ezt illetni, de nekünk mégis a hamis krémes maradt meg. A lágy tésztára jó nagy adag, tojáshabbal dúsított puding kerül (a tojásfehérjéből készült habot közvetlenül a forró pudingba kevertem, így nem kell attól tartani, hogy nyers marad). Erre jön a tejszínhab és a reszelt csokoládé.

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2020

Hamis krémes

Hát, hamis krémes, vagy pudingos tészta... Sok-sok névvel lehet ezt illetni, de nekünk mégis a hamis krémes maradt meg. A lágy tésztára jó nagy adag, tojáshabbal dúsított puding kerül (a tojásfehérjéből készült habot közvetlenül a forró pudingba kevertem, így nem kell attól tartani, hogy nyers marad). Erre jön a tejszínhab és a reszelt csokoládé.

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

7 db
tojássárga
7 ev. kanál
kristálycukor
7 ev. kanál
tej
7 ev. kanál
olaj
7 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Krém:

4 csomag
vanília ízű pudingpor
1 l
víz
300 g
kristálycukor
7 db
tojásfehérje
2 ev. kanál
kristálycukor

Szükségünk lesz még:

500 ml
habtejszín
reszelt csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral habbá verjük. A tejet és olajat felváltva hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Előkészítjük a 22x33 cm-es tepsit, sütőpapírral kibéleljük (a tepsi legyen legalább 4,5 cm magas). A tésztát a tepsi aljára öntjük, elegyengetjük, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Sütés közben figyeljük!
  3. A krémhez a kristálycukrot feloldjuk a vízben. Hozzáadjuk a pudingport és csomómentesre keverjük.
  4. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral együtt kemény habbá verjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Közben megfőzzük a pudingot. A még forró, sűrű pudingba belekeverjük a tojásfehérjét.
  6. A még forró krémet rátesszük a tésztára, elegyengetjük, kihűtjük. Tetejére kerül a tejszínhab, majd a reszelt csokoládé.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása