Hamis linzer joghurtos tésztából

Recept Hamis linzer joghurtos tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A klasszikus linzer tésztájába liszt, vaj és cukor kerül. Ez a recept ettől eltér, mert vaníliacukorral és joghurttal is lazítottam az állagon. A tésztával könnyű dolgozni, ráadásul még pihentetni sem kell. Ha már sima, tészta állagú, akkor kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük a formákat. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 gbúzafinomliszt
250 gvaj
120 mlnatúr joghurt
1 bögre (250 ml)porcukor
2 csomagvaníliacukor
Lekvár tapasztáshoz
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lekvár és díszítéshez használt porcukor kivételével a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát nem kell pihentetni vagy hűteni, rögtön hozzá is láthatunk a következő műveletnek.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, majd a formák feléből kisebb formákat vágunk ki. Az így előkészített tésztalapokat, formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 6 percig sütjük – közben figyeljük. A sütési idő függ a tészta vastagságától is.
  4. Miután megsült, lekvárral összetapasztjuk, porcukorral meghintjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás