TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Hamis linzer joghurtos tésztából
Hamis linzer joghurtos tésztából
Recept Hamis linzer joghurtos tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A klasszikus linzer tésztájába liszt, vaj és cukor kerül. Ez a recept ettől eltér, mert vaníliacukorral és joghurttal is lazítottam az állagon. A tésztával könnyű dolgozni, ráadásul még pihentetni sem kell. Ha már sima, tészta állagú, akkor kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük a formákat. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   11.12.2020

Hamis linzer joghurtos tésztából

A klasszikus linzer tésztájába liszt, vaj és cukor kerül. Ez a recept ettől eltér, mert vaníliacukorral és joghurttal is lazítottam az állagon. A tésztával könnyű dolgozni, ráadásul még pihentetni sem kell. Ha már sima, tészta állagú, akkor kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük a formákat. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
búzafinomliszt
250 g
vaj
120 ml
natúr joghurt
1 bögre (250 ml)
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
Lekvár tapasztáshoz
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
  1. A lekvár és díszítéshez használt porcukor kivételével a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk. A tésztát nem kell pihentetni vagy hűteni, rögtön hozzá is láthatunk a következő műveletnek.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat, majd a formák feléből kisebb formákat vágunk ki. Az így előkészített tésztalapokat, formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 6 percig sütjük – közben figyeljük. A sütési idő függ a tészta vastagságától is.
  4. Miután megsült, lekvárral összetapasztjuk, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása