TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Párizsi kiflik Hamis párizsi kifli
Hamis párizsi kifli
Recept Hamis párizsi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A hamis párizsi kifli sütés nélkül készül, az alapja pedig a lágy tészta helyett bolti hosszúkás piskóta. A krémet még előző nap este elkészítettem, majd egy éjszakán keresztül hűtőszekrényben pihentettem. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig pazar! Szerző: Majka0407

TopPetra TopPetra    ·   11.12.2020

Hamis párizsi kifli

A hamis párizsi kifli sütés nélkül készül, az alapja pedig a lágy tészta helyett bolti hosszúkás piskóta. A krémet még előző nap este elkészítettem, majd egy éjszakán keresztül hűtőszekrényben pihentettem. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig pazar! Szerző: Majka0407

45 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

Hosszú babapiskóta

Krém:

400 ml
habtejszín
200 g
főzőcsoki
2 csomag
habtejszín
100 g
porcukor

Öntet:

100 g
főzőcsoki
50 g
vaj
30 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
  1. A töltelékkel kezdjük. A habtejszínt felmelegítjük (kis lángon, és nem szabad, hogy felforrjon!). Beletesszük a kockára tört csokoládét, beleszórjuk a cukrot, majd addig kevergetjük, amíg a csoki és cukor fel nem oldódik. Kihűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Én a krémet este készítette el, és egy órát pihent a hűtőszekrényben, majd másnap reggel vertem a habfixálóval együtt krémmé.
  2. A kapott krémet süteményes zsákba töltjük, rátesszük a megfelelő díszítő fejet.
  3. A piskótát tepsire vagy tálcára tesszük, a süteményes zsák segítségével felvisszük rá a kemény krémet.
  4. A főzőcsokit a vajjal és margarinnal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ezt csorgatjuk rá a krém tetejére. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása