TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Párizsi kiflik Hamis párizsi kifli
Hamis párizsi kifli
Recept Hamis párizsi kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   22.4.2017

Hamis párizsi kifli

A párizsi kifli az egyik kedvenc krémes desszertem, de sajnos időigényes az elkészítése. Szerencsére azért akadnak olyan okos és gyors megoldások, aminek köszönhetően egy hasonlóan finom édesség varázsolható az asztalra. Egy ilyen megoldás a hamis párizsi kifli, ahol a tésztát piskóta helyettesíti. A krémet is „lebutítottam”, de még mindig pompásan finom, a végeredmény pedig egy gyors, mégis finom édesség. Mindenképp érdemes kipróbálni.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

babapiskóta

Töltelék:

400 ml
habtejszín
200 g
főzőcsokoládé
2 csomag
habfixáló
100 g
porcukor

Öntet:

100 g
főzőcsokoládé
50 g
vaj
30 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A habtejszínt feltesszük melegendi. Nem főzzük, nem forraljuk fel! Ezután levesszük a tűzről, beletesszük a kockákra tört csokoládét és a cukrot, majd addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Kihűtjük, lehetőleg hűtőben, majd a habfixálóval együtt kézi robotgéppel felverjük.
  2. A tölteléket nyomózsákba töltjük és rányomjuk a piskótára.
  3. A vajat, a margarint és a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Ráöntjük a krémes kiflikre, megvárjuk, míg megdermed és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása