Hamis párizsi kifli

A párizsi kifli az egyik kedvenc krémes desszertem, de sajnos időigényes az elkészítése. Szerencsére azért akadnak olyan okos és gyors megoldások, aminek köszönhetően egy hasonlóan finom édesség varázsolható az asztalra. Egy ilyen megoldás a hamis párizsi kifli, ahol a tésztát piskóta helyettesíti. A krémet is „lebutítottam”, de még mindig pompásan finom, a végeredmény pedig egy gyors, mégis finom édesség. Mindenképp érdemes kipróbálni.

Hozzáadta:Alexa96, 22.4.2017
Kategória: Desszertek
Hamis párizsi kifli

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
babapiskóta
Töltelék:
400 mlhabtejszín
200 gfőzőcsokoládé
2 csomaghabfixáló
100 gporcukor
Öntet:
100 gfőzőcsokoládé
50 gvaj
30 gmargarin

Elkészítés menete

  1. A habtejszínt feltesszük melegendi. Nem főzzük, nem forraljuk fel! Ezután levesszük a tűzről, beletesszük a kockákra tört csokoládét és a cukrot, majd addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Kihűtjük, lehetőleg hűtőben, majd a habfixálóval együtt kézi robotgéppel felverjük.
  2. A tölteléket nyomózsákba töltjük és rányomjuk a piskótára.
  3. A vajat, a margarint és a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Ráöntjük a krémes kiflikre, megvárjuk, míg megdermed és tálaljuk. Jó étvágyat!