Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal

A Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal szinte kéthetente elkészül a konyhámban. A család imádja, ha reggel csinálom, estére már biztosan nem marad egy falat sem. A csokoládé és banán kombinációja önmagában is finom, de ebben a süteményben egyenesen zseniális.

Hozzáadta:, 3.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Pudingos receptek, Banán
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Hamis rácsos sütemény csokoládékrémmel és banánnal

Hozzávalók

Tésztához:
3 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészelangyos víz
½ csészeolaj
2 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálkakaó
Rácsos tésztához:
3 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészelangyos víz
½ csészeolaj
2 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
2 dobozlágy túró
5 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvaníliapudingpor
1 dbtojás
Krémhez:
350 mltej
3 ev. kanálkristálycukor
1 csomagcsokoládépuding
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
Továbbá kell még:
banán és citromlé

Elkészítés menete

  1. Egy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük a vizet, olajat, végül a liszt, sütőpor és kakaó keverékét. A tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A rácsos tésztánál hasonlóan járunk el, mint az alap tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a tetejére habzsákkal rácsokat formázunk. A habzsákba túrókrém kerül: ehhez a túrót, 1 tojást, a cukrot és a vaníliapudingot összekeverjük, majd beletöltjük a zsákba. A rácsos tésztát 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  3. Egy edényben a cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a csokoládépudingot, a keményítőt és addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Az edényt letakarjuk, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha a pudingot nem fedjük le, akkor a felszínén kéreg – bőr keletkezik.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, és kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  5. A süteményalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a félbe vágott és citromlével meglocsolt banánt, erre kerül a maradék krém, végül a rácsos tészta.
  6. A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és a tészta megpuhuljon.