Hamis tiramisu háztartási keksszel

Lehet azon vitatkozni, ki mit nevez tiramisunak. Én szerencsére mindig az alapján alkotok valamit, ami a konyhában és az éléskamrában van. A desszerthez szerettem volna mascarpone sajtot használni, de sajnos nem volt a boltban, így kénytelen voltam egy kicsit improvizálni. Így született meg a hamis tiramisu háztartási kekszből. Szerencsére a gyerekek nagyon szerették és élvezték a desszertet, így nem kizárt, hogy többször elkészítem. Szerző: Simona

Hozzáadta:, 7.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Hamis tiramisu háztartási keksszel

Hozzávalók

5 csomagkakaós háztartási keksz
400 mlhabtejszín
400 mltejföl
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
kakaó vagy reszelt csokoládé

Elkészítés menete

  1. Egy közepes nagyságú tepsi alját kirakjuk a háztartási kekszet. Én négyzet alakú tepsit használtam, nagyobb háztartási kekszet, amiből 5x5 darabbal sikerült kiraknom a tepsi alját.
  2. A habtejszínt habbá verjük, majd a tejföllel, kristálycukorral és a vaníliacukorral krémesre keverjük.
  3. A kekszes réteget megkenjük a krémmel. Elkezdjük rétegezni, addig folytatjuk, amíg az összes krém és keksz el nem fogy. Nekem összesen 5 réteg keksszel sikerült elkészítenem a tiramisut.
  4. Az utolsó, 5. réteg kekszet megkenjük a krémmel, reszelt csokoládéval vagy kakaóval megszórjuk, végül az egészet hűtőszekrénybe tesszük, amíg le nem hűl és a krém meg nem köt.