TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából
Három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából
Recept Három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából egy nagyon gyorsan elkészíthető ünnepi édesség. A legtöbb időt a mákos, diós és túrós töltelék elkészítése vette igénybe, a süteményt körülbelül 30 perc alatt el lehet készíteni. A tészta pillanatok alatt kész, csak ki kell csomagolni, a töltelék pedig szabadon variálható. Próbáltam már almás-fahéjas és tökös-mákos at is, mindkettő isteni volt. Nálunk jobban bejön ez a hamis változat, mint az igazi kelesztett tésztából készült.

Viki78    ·   18.10.2016

Három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából

Ez a három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából egy nagyon gyorsan elkészíthető ünnepi édesség. A legtöbb időt a mákos, diós és túrós töltelék elkészítése vette igénybe, a süteményt körülbelül 30 perc alatt el lehet készíteni. A tészta pillanatok alatt kész, csak ki kell csomagolni, a töltelék pedig szabadon variálható. Próbáltam már almás-fahéjas és tökös-mákos at is, mindkettő isteni volt. Nálunk jobban bejön ez a hamis változat, mint az igazi kelesztett tésztából készült.

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 csomag
leveles tészta
200 g
lekvár
1 db
tojás bekenéshez
1 ev. kanál
cukor a tetejére

Diós töltelék:

100 g
darált dió
50 ml
tej
1 ev. kanál
cukor
1 csomag
vaníliacukor

Túrós töltelék:

200 g
túró
1 ev. kanál
cukor
1 csomag
vaníliacukor
reszelt
citromhéj

Mákos töltelékhez:

150 g
darált mák
100 ml
tej
1 ev. kanál
kristálycukor
½ kv. kanál
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés

Először elkészítjük a töltelékeket:

Recept elkészítése Három töltelékkel töltött hamis bejgli leveles tésztából, lépés 1

  1. Diós töltelék: A tejet a kristálycukorral és vaníliacukorral elkeverjük, felforraljuk és ezzel leöntjük a diót. El is készült a diós töltelék.
  2. Túrós töltelék: A túrót a kristálycukorral és vaníliacukorral elkeverjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  3. Mákos töltelék: A tejben elkeverjük a cukrot, felforraljuk, leöntjük vele a mákot, hozzáadjuk a fahéjat és jól elkeverjük.
  4. A leveles tésztát kicsomagoljuk és tepsi nagyságúra kihajtogatjuk/nyújtjuk. A tésztát megkenjük a lekvárral és elkezdjük rárakni a töltelékeket: először a diós tölteléket kenjük a tésztára, úgy, hogy a tészta széléből kb. 8-10 cm-t fedjen le. A töltelékkel fedett tésztarészt ráfordítjuk a tésztára (ahogy az a képen is látszik). Erre kerül a túrós töltelék, újra fordítunk egyet, majd végül a mákos töltelék. A forgatás során ügyeljünk arra, hogy a tészta ne szakadjon el vagy sérüljön meg. Ha a 3 ”forgatás” során még marad egy keskeny tésztarész, azt a henger alá túrjük. Így a töltelék nem fog kifolyni.
  5. A süteményt egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk és felvert tojással megkenjük. A sütemény felszínét éles késsel bevagdossuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre. Ezután a hőfokot levesszük 175 fokra és további 10-15 percig sütjük. Mivel minden sütő más, figyeljünk oda a sütésre. 1-2 perccel a sütés befejezte előtt a süteményt kenjük meg még egyszer a tojással. Miután kivettük a sütőből, kristálycukorral megszórjuk, így a sütemény szép fényes lesz.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása